C A R T A CARTA.ro

Casa DORI 0

Casa DORI - Descriere

Casa DORI Casa DORI Casa DORI Casa DORI
Casa Dori va pune la dispozitie cazare la preturi avantajoase.

Beneficii:
- Internet Wi-Fi gratuit;
- TV in fiecare camera;
- 3 bai
- Foisor
- Balansoar curte
- Barbeque
- Bucatarie complet utilata

Obiective turistice:

*Mănăstirea Prislop, la 13 km nord-vest de Hațeg,
Părintele Arsenie Boca este considerat al treilea ctitor al mănăstirii pentru că, timp de 41 de ani cât a fost stareț și, apoi, duhovnic al mănăstirii, a reorganizat-o, a reconstruit-o și a pictat-o, dându-i strălucirea de astăzi. Din 1976, Prislopul este mănăstire de maici. În 1991 a fost înființat în incinta ei Seminarul Teologic Monahal Sfânta Ecaterina, cu o durată de școlarizare de cinci ani.

*Mănăstirea Cetatea Colț, situată în comuna Râu de Mori
Cetatea Colț, se pare că scriitorul Jules Verne a scris despre această cetate, construită de fam. Cândea în sec. XV în apropierea com. Râu de Mori, situată pe vârful unui deal.
*Sarmizegetusa, ruinele Ulpiei Traiana Sarmizegetusa se află la 17 km. De Hațeg pe DN68. Din anul 108 și până în 271 cea mai importantă metropolă de pe teritoriul Daciei Romane.
*Castelul Kendeffy de la Sântămăria-Orlea , acest castel feudal a fost construit în sec. XVI pe malul Râului Mare - cel mai bine păstrat monument din zonă.
Biserica Sfântul Nicolae din Densuș, construită în sec. XII pe un sit din sec. IV. Foarte bine pastrat cu fresca interioară acest ciudat edificiu al Țării Hațegului a fost obiectul multor controverse iscate între diferiți oameni de știință, dornici de a-i stabili originea. Unii au considerat că la început biserica a fost mausoleul generalului roman Longinus Maximus, ucis de daci; alții vorbeau de un fost templu roman al zeului Marte; Nicolae Iorga plasează construirea monumentului în secolul al XVI-lea, iar istoricul de artă Vătășeanu, în ultimul sfert al secolului al XIII-lea.

Cartea de Oaspeți Casa DORI

8 locuri,
4 camere
din CARTA.ro:
Hateg, str. Galesu, nr. 18, jud. Hunedoara
Contactează
Casa DORI »
QR code
languages ro en de hu fr es it
despre C A R T A ®
termeni și condiții
contact
login