Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

4 oferte de Obiective Turistice în Drobeta Turnu Severin

Podul lui Traian

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin,
Podul lui TraianPodul lui Traian a fost unul dintre cele mai lungi poduri din lume la acea vreme. A fost construit intre anii 103-105 de catre Apolodor din Damasc pentru a usura transportul trupelor si al proviziilor necesare campaniilor militare de cucerire a Daciei.

Castrul Roman Drobeta

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin,
Castrul Roman DrobetaCastrul Roman Drobeta a fost prima cetate ridicata in Dacia de catre imparatul Traian, un castru de aparare si paza a podului peste Dunare.

Cetatea Medievala a Severinului

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin,
Cetatea Medievala a SeverinuluiCetatea Severinului a fost construita in vecinatatea Castrului Roman Drobeta de catre Regatul Maghiar pentru sprijin militar împotriva Taratului Bulgar de Vidin.
Cetatea dispunea de 6 turnuri de aparare, era inconjurata de doua valuri concentrice de piatra si un sant cu apa.

Muzeul Regiunii Portilor de Fier

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin, Str. Independentei, nr. 2
Muzeul Regiunii Portilor de FierDrobeta Turnu Severin este un oraş tânăr, înfiinţat la 1883. Încă din primii ani de existenţă a lui, autorităţile locale au fost preocupate de strângerea şi păstrarea obiectelor antice apărute în timpul diferitelor lucrări ce proveneau de la construcţiile romane sau feudale. Aceste construcţii sunt:

- castrul roman Drobeta
- podul construit de Apollodor din Damasc la ordinul împăratului Traian
- termele romane
- fortificaţia poligonală din sec. XIII d. Chr.
- Biserica mitropoliei Severinului.

În 1912, prof. Al. Bărcăcilă înfiinţează „Muzeul Istoric al Liceului Traian”, care se va muta în 1926 în clădirea nou construită de lângă castrul roman, care, încă de la început, trebuia să adăpostească şi un muzeu ce se va numi, de acum, „Muzeul de istorie şi etnografie din Turnu Severin”.

După 1945, muzeul creşte în importanţă şi îşi lărgeşte arealul de cercetare, fiind numit Muzeul Regiunii Porţilor de Fier.

La 15 mai 1972 s-a deschis muzeul în forma actuală având două secţii: istorie şi ştiinţele naturii cu un acvariu în care sunt prezentate specii de peşti dunăreni. Ulterior au mai fost create secţiile de etnografie şi de artă.

Program:
- zilnic 9-16;
- luni închis
Tel:
- 052/312.177
X
CARTA.ro
Drobeta Turnu Severin
ANPC
languages ro en de hu fr es it