Obiective Turistice Litoral

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

6 oferte de Obiective Turistice în Litoral

sortate după:

Farul Genovez

Obiective Turistice Constanța, Str. Remus Opreanu
Farul GenovezFarul Genovez este situat pe str. Remus Opreanu, langa Statul Major al Fortelor Navale, la cativa metri de faleza din Constanta.
Farul a fost construit de catre negustorii genovezi in jurul anului 1300 si are o inaltime de 8 metri.

Acvariu

Obiective Turistice Constanța, Faleza
AcvariuAcvariul Constanţa, prima secţie a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, amplasat la malul mării pe faleza Cazinoului, în imediata vecinătate a acestuia, este şi primul acvariu public din România şi a fost inaugurat la 1 mai 1958.

Acvariul constănţean a rămas cea mai mare instituţie de acest gen din ţară, deşi ulterior şi alte muzee de ştiinţe ale naturii au înfiinţat secţii cu acelaşi profil.
Spaţiul expoziţional este destinat prezentării expoziţiei permanente de faună şi floră acvatică în 57 de bazine, dar şi expoziţiilor temporare cu tematici de biologie, ecologie acvatică şi pescuit marin.

Instituţie muzeală inedită pentru muzeele de ştiinţe naturale din ţară datorită patrimoniului său expoziţional format în exclusivitate din organisme vii, acvariul constănţean deţine şi colecţii naturalizate de peşti şi nevertebrate marine şi dulcicole, aparţinând diferitelor zone geografice ale globului.
Pentru a facilita prezentarea vieţuitoarelor dar şi accesul vizitatorilor la informaţii, patrimoniul expoziţional este reprezentat de peste 100 specii (1300 exemplare ), de vieţuitoare acvatice este structurat pe mai multe secţii. Repartizarea organismelor acvatice pe secţii are la bază criterii ecologice şi biogeografice, iar în cadrul secţiilor la amplasarea diferitelor specii în bazine s-a respectat pe cât posibil, criteriul taxonomic.

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie

Obiective Turistice Constanța, Piata Ovidiu
Muzeul de Istorie Nationala si ArheologieMuzeul de istorie naţională şi arheologie Constanţa are o istorie de peste o sută de ani, perioadă ce poate fi împărţită în trei mari etape: perioada 1878 – 1957 – cea mai tulbure; apoi, 1957 – 1977 şi, în sfârşit, din 1977 până în prezent.

După 1877 lucrările de extindere ale oraşului Constanţa au dus la descoperirea unor însemnate vestigii ceramice, statuare, epigrafice, numismatice etc., toate atestând locul anticului Tomis în istoria veche a ţării.

PROGRAM:
Sezon
1 Mai - 30 Septembrie
Deschis zilnic 08 - 20

Extra sezon
Deschis 09 - 17
Inchis Luni, Marti

telefon 0241-618-763

Muzeul Marinei

Obiective Turistice Constanța, Str. Traian, nr. 53
Muzeul MarineiExpoziţia permanentă a Muzeul Marinei Române este organizată pe criteriul tematico-cronologic, în conformitate cu periodizările istoriografiei clasice şi are patru sectoare distincte - epocile Istorie veche, Istorie medievală, Istorie modernă şi Istorie contemporană - prezentate pe parcursul a 22 de săli (cu o suprafaţă activă de 10.775 m2), la care se adaugă spaţiul exterior dedicat expunerii permanente a unor obiecte originale de mari dimensiuni.
Modul de expunere folosit este modern, unitar - plafonul şi pardoseala împărţite pe aceiaşi moduli, circuitul de vizitare cunoscând un flux continuu, parter, etaj, parter - încheindu-se în parcul ce oferă privitorului obiecte originale de anvergură, imposibil de expus în sălile obişnuite de muzeu. Astfel ancore, elice, motoare, piese de artilerie navală şi antiaeriană, mine, nave militare scoase din uz îşi află locul în această expoziţie în aer liber, căreia poziţia sa îi conferă o cuprinzătoare şi superbă panoramă a portului Constanţa.

Telefon: 0241/619035

Delfinariu

Obiective Turistice Constanța, Bd. Mamaia, nr. 255
DelfinariuDelfinariul din Constanţa şi-a început activitatea la 1 iunie 1972, constituind prima formă muzeistică de acest gen din ţară şi prima din sud-estul Europei la acea dată. În amfiteatrul cu piscină şi în bazinul acoperit, se organizează demonstraţii cu delfini şi lei de mare.

Telefon: 0241481243

Planetariu

Obiective Turistice Constanța, Bd Mamaia, nr. 255
PlanetariuCa o fereastră deschisă permanent spre cer, Planetariul din Constanta este ca un "far" la malul Mării Negre. Primul obiectiv public de acest gen din ţara, luând fiinta în anul în care omul a reuşit sa "atingă" pentru prima dată cu piciorul Luna (1969), Planetariul destăinuie şi azi misterele greu de pătruns ale cerului.

Telefon: 0241481237

Litoral
languages ro en de hu fr es it