Obiective Turistice Orașul Vatra Dornei

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

3 oferte de Obiective Turistice în Orașul Vatra Dornei

sortate după:

Muzeul Etnografic Vatra Dornei

Obiective Turistice Orașul Vatra Dornei, Str. Mihai Eminescu nr. 17
Muzeul Etnografic Vatra DorneiProiectată să ofere o imagine de ansamblu a creaţiei populare din judeţul Suceava, expoziţia reprezintă cursiv domeniile principale ale artei populare, structurate sub forma zonelor etnografice montane. Sunt ilustrate preocupările de vârf ale creatorilor de frumos de pe aceste meleaguri, reuşind să producă, în ansamblu, o prezentare cvasicompleta a fenomenului artistic popular atât de variat în forme şi valoros în reuşite. Ulterior, prin extinderea spaţiului de expunere, s-au ilustrat două dintre ocupaţiile specifice zonei Domelor - creşterea animalelor şi plutăritul; au fost organizate, de asemenea, doua interioare tradiţionale din zonă, chemate să restituie vizitatorilor armonia şi farmecul organizării interiorului casei ţărăneşti.

Tel: 0230.371.720

Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Cinegetică

Obiective Turistice Orașul Vatra Dornei, Str. Unirii, nr. 3
Muzeul de Ştiinţele Naturii şi CinegeticăÎnfiinţat în 1952, muzeul a fost deschis oficial în 1957. Este constituit din 2 secţi : Secţia de Faună şi Floră din zona Dornelor şi Secţia de Cinegetică din Judeţul Suceava Exponatele de faună şi floră sunt prezentate redând aspecte din mediul lor natural ceea ce dă un plus de atractivitate pentru publicul vizitator. Sunt abordate probleme de ocrotire a naturii de taxonomie, filogenie şi ecologie. Animalele vertebrate sunt prezentate în ordine evolutivă : peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere. Diorama cu cerbul atacat de o haita de lupi iarna este unică în România. Flora zonei dornelor este foarte bogată în specii. În expoziţii prezentăm specii rare, endemice, relicte glaciare. Parterul muzeului prezintă colecţia cinegetcă. Această expoziţie se justifică ţinând cont că peste 50 % din suprafaţa judeţului Suceava este acoperită de păduri care adăpostesc un vânat bogat în specii cu valoare cinegetică deosebită.

Ultima sală este Sala Trofeelor unde sunt expuse trofee de blană, trofee de coarne şi trofee de colţi de mistreţ, unele chiar medaliate. Periodic se organizează în cadrul muzeului şi expoziţii temporare

Tel: 0230.371.368

Pârtii de Schi

Obiective Turistice Orașul Vatra Dornei,
Pârtii de SchiStatiunea Vatra Dornei dispune de 4 partii de schi: Partia Dealul Negru, Partia Veverita, Partia Parc 1 si Partia Parc 2.

Partia Dealul Negru - 3200m lungime, grad de dificultate Mediu, diferenta de nivel 400m.
Partia Veverita - 850m lungime, grad de dificultate Mediu, diferenta de nivel 180m.
Partia Parc 1 - 900m lungime, grad de dificultate Mediu, diferenta de nivel 160m
Partia Parc 2 - 550m lungime, grad de dificultate Usor, diferenta de nivel 100m


Instalatii de transport pe cablu
- Telescaun Dealul Negru
- Teleschi Partia Veverita
- Teleschi Parc 1

Instalatie de nocturna
- Partia Veverita
- Partia Parc 1

Tunuri de zapada
- Partia Veverita
- Partia Parc 1

Orașul Vatra Dornei
languages ro en de hu fr es it