Obiective Turistice Alba

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

9 oferte de Obiective Turistice în Alba

sortate după:

Cetatea Alba Carolina

Obiective Turistice Alba Iulia, Jud. Alba
Cetatea Alba CarolinaCetatea Alba Carolina este o fortăreaţă cu bastioane de tip Vauban construită la începutul secolului al XVIII-lea în oraşul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, având rol de fortificaţie strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman şi de consolidare a puterii habsburgice pe plan local

Castrul Roman Apulum

Obiective Turistice Alba Iulia, Jud. alba
Castrul Roman ApulumCastrul roman Apulum a fost unul dintre cele mai importante centre ale stăpânirii romane de pe teritoriul Daciei. El a fost construit în zona fostei așezări dacice Apoulon. Construirea castrului a fost determinată de cantonarea în această zonă a Legiunii a XIII-a Gemina (106-271), dislocată din Vindobona, actualul oraș Viena. Legiunea avea rolul de a păzi ținutul aurifer și drumul de transport al aurului către Roma.

Dimensiunile castrului erau 400 x 400 metri, în timp ce clădirile adiacente castrului, așa-numitele canabae legionis, se extindeau pe o suprafață de aproximativ 500 x 700 de metri pătrați.

Castrul roman Apulum a fost reședinta guvernatorului Daciei Superior și apoi a Daciei Apulensis.

Palatul apor

Obiective Turistice Alba Iulia, Jud. Alba
Palatul aporPalatul Apor este un monument istoric aflat pe strada Gabriel Bethlen din interiorul cetatii Alba Carolina in vecinatatea Bibliotecii Bathyaneum. Palatul a fost ridicat în a doua jumătate a secolului al XVII-lea, între anii 1670-1690 la ordinele contelui Stefan Apor.

La începutul secolului al XVIII-lea, comandantul trupelor imperiale din Transilvania, contele de Steinville, a avut reședința în palat. În aceeași perioadă au fost construite portalurile interioare, cu arhitectură barocă, de inspirație militară, decorate în stil austriac.

Palatul Principilor

Obiective Turistice Alba Iulia, Jud. Alba
Palatul PrincipilorPalatul Principilor din Alba Iulia este situat în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice. A fost construit în secolul al XV-lea, având rolul de reședință a principilor Transilvaniei, fiind modificat și extins în secolele al XVI-lea–al XVII-lea. Inițial, clădirea a avut drept destinație de reședință pentru capitulul episcopal, adică locul unde se redactau și se autentificau acte. Din secolul al XVI-lea, a fost reședință princiară, iar pentru o perioadă de 11 luni, în anii 1599 și 1600, edificiul a servit ca reședință a voievodului Mihai Viteazul.

Muzeul National al Unirii

Obiective Turistice Alba Iulia, Str. Mihai Viteazu nr. 12 - 14
Muzeul National al UniriiMuzeul deține două clădiri cu valoare de monument istoric. Clădirea Babilon a fost construită între 1851 - 1853, în spiritul arhitecturii romantice. A fost folosită ca pavilion de locuințe pentru ofițeri, iar în 1967 - 1968 a fost reamenajată ca spațiu muzeal. Sala Unirii a fost construită între 1898 - 1900, având inițial destinația de cazinou militar, fiind restaurată în 1922 și între 1967 - 1968. Este clădirea unde s-a votat Unirea Transilvaniei cu România.

Muzeul din Alba Iulia a fost inaugurat în 1888 din inițiativa Societății de istorie, arheologie și științele naturii din Comitatul Alba Inferioară, avându-l ca director pe renumitul arheolog Adalbert Cserny

Muzeul Principia

Obiective Turistice Alba Iulia, Piata Cetatii
Muzeul PrincipiaMuzeul Principia din Alba Iulia este situat in Piata Cetatii, intre Universitatea \"1 Decembrie 1918\" si Muzeul National al Unirii.

Muzeul detine o parte din fosta cladire a castrului roman al Legiunii a XIII-a Gemina.
Principia este o cladire impunatoare care are o lungime de 80 metri si o latime de 60 metri.

Vizitatorii vor vedea in noul muzeu locul unde erau depozitate finantele legiunii precum si birourile ofiterilor. Hipocaus este o instalatie de incalzire romana care poate fi vazuta in interiorul muzeului. Curtea adaposteste vestigii romane care au fost descoperite in zidurile castrului roman Apulum de catre arheologi.

Program de vizita
Luni - Duminica intre orele 09:00 - 21:00

Cetatea Aiudului

Obiective Turistice Aiud, Piata Cuza Voda
Cetatea AiuduluiÎn mijlocul orașului Aiud se păstrează una din cele mai vechi cetăți urbane din Transilvania (sec. XIII-XVI), Cetatea Aiudului.

Actuala Cetate are drept principale componente biserica reformată calvină și biserica evanghelică, înconjurate de o incintă fortificată. Cetatea a fost construită în secolul XIV, datorându-și aspectul actual modificărilor din secolele XVI și XVII. Cercetările arheologice au descoperit, sub actuala cetate, o așezare daco-romană, suprapusă de o fortificație de pământ.

Muzeul de Stiintele Naturii

Obiective Turistice Aiud, Str. Bethlen Gabor, Nr. 1
Muzeul de Stiintele NaturiiMuzeul de Ştiinţele Naturii din Aiud este una din cele mai vechi instituţii de acest gen din ţara. Atestat documentar încă din anul 1796, muzeul funcţionează în incinta Colegiului Bethlen Gabor Aiud.

Cele mai multe piese pe care muzeul le deţine sunt expuse în patru săli, fiecare având un specific al său. O plimbare prin sălile muzeului vă poartă de la cele mai primitive forme de viaţa până la marea diversitate a lumii animale din zilele noastre.

Din 2013 muzeul este in renovare.

Ruinele Dacice

Obiective Turistice Cugir, Dealul Cetate
Ruinele DaciceÎncă din 1868 pe acest loc s-a descoperit un tezaur compus din câteva sute sau mii de monede de argint. O descoperire importatntă este un mormânt princiar de incinerație. Inventarul său funerar conținea oasele incinerate ale unui bărbat matur și a trei cai, un coif, o armură din zale, un scut, o sabie lungă, un pumnal și o lance, toate din fier; piese de podoabă din argint și aur și anexele din bronz ale unui car de luptă. Alături de resturile cinerare așezate în groapa sepulcrală s-a mai depus o situlă de bronz și o fructieră din lut nears. Mormântul a fost atribuit unui nobil războinic dac din sec. I î.e.n.

Se poate ca aceste ruine sa apartina localitatii Singidava, care a fost o localitate dacică situată, potrivit coordonatelor date de Ptolemeu, în vestul României

Alba
languages ro en de hu fr es it