Obiective Turistice Aninoasa

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

3 oferte de Obiective Turistice în Aninoasa

sortate după:

Mănăstirea Dealu

Obiective Turistice Aninoasa, Comuna Aninoasa, Jud. Dambovita, 137005
Mănăstirea DealuPrintre monumentele de seamă ale patriei noastre, la loc de cinste se află şi biserica Mănăstirii Dealu – împreună cu întregul ansamblu arhitectural restaurat cu mai bine de cincizeci de ani în urmă. Ea îmbogăţeşte patrimoniul cultural românesc, numărându-se printre cele mai vechi ctitorii domneşti, suferind puţine modificări de-a lungul timpului, deşi nu a fost cruţată de vremurile vitrege ce au afectat Ţara Românească. 

Prima biserică datează de la sfârşitul secolului al XIV-lea sau începutul secolului al XV-lea, din timpul lui Mircea cel Bătrân. Pe locul ei domnitorul Radu cel Mare (1495-1508) a construit o prea măreaţă biserică din cărămidă placată cu piatră şi împodobită în chip deosebit. 

Ea avea să fie luată ca exemplu de către urmaşul lui Radu, Neagoe Basarab (1512-1521), atunci când a ridicat biserica episcopală din Curtea de Argeş. Numai că sobrietatea clasică a vocabularului decorativ întâlnit la Dealu avea să fie abandonată în favoarea unei încărcături de tip baroc – dar care a încântat în chip deosebit pe contemporanii lui Neagoe şi pe urmaşi deopotrivă. 
Acesta a fost unul dintre motivele pentru care biserica Mănăstirii Dealu, comparativ cu cea a Mănăstirii Argeşului sau a altor ctitorii, s-a bucurat de mai puţină publicitate şi este mai puţin cunoscută. Dar, în toate studiile consacrate, este subliniată importanţa acestui locaş de rugăciune, puternic centru de artă şi de cultură, care a jucat un rol de seamă pe scena istoriei Ţării Româneşti, dovedindu-se demnă de atributul de ctitorie domnească.

Adresa: Comuna Aninoasa, Jud. Dambovita, 137005

Mănăstirea Viforâta

Obiective Turistice Aninoasa, sat Viforâta,Comuna Aninoasa, Jud. Dambovita, 137005
Mănăstirea ViforâtaFoarte aproape de Târgovişte, se găseşte Mânăstirea Viforâta, o altă bijuterie a artei eclesiastice din Tara Românească, care alături de alte mănăstiri, precum Mânăstirea Dealu, Mânăstirea Stelea, Mânăstirea Nucet, etc. întregesc patrimoniul cultural bisericesc al acestor meleaguri pline de istorie. Aceste monumente de artă bisericească reprezentative ale Arhiepiscopiei Târgoviştei, unele dintre ele deja restaurate, iar alte în curs de restaurare, se constituie într-o frumoasă mărturie a bogăţiei vieţii spirituale şi culturale de pe aceste plaiuri încărcate de istorie, cultură, civilizaţie şi trăire în adevăratul duh al Ortodoxiei.

Sfânta Mănăstire Viforâta este situată la nordul oraşului Târgovişte, vechea Cetatea de Scaun a Ţării Româneşti, la o distanţă de 4 km, în partea de miazănoapte a satului cu acelaşi nume, comuna Aninoasa, judeţul Dâmboviţa.

Aici, printre dealuri, îmbrăcate cândva în livezi şi podgorii, locuitorii s-au adăpostit de viforul care uneori bântuia aprig această largă câmpie ialomiţeană şi mai cu seamă la adăpostul zidurilor mănăstirii. 

Ruinele și Biserica Brâncovenească din Doicești, Dâmbovița.

Obiective Turistice Aninoasa, comuna Doicești, județul Dâmbovița.
Ruinele și Biserica Brâncovenească din Doicești, Dâmbovița.Domnitorul Constantin Vodă Brâncoveanul a construit la Doiceşti şi Biserica Nașterea Maicii Domnului „…dă piatră, unde altădată n-au fost…”, construită în plan de navă dreptunghiulară şi boltită cu două calote semicilindrice.

Biserica Nașterea Maicii Domnului este construită în plan de navă dreptunghiulară, cu două calote semicilindrice. La vremea construirii, pictura exterioară plasa biserica din Doiceşti între cele mai frumos decorate lăcaşuri brâncoveneşti înveşmântate la exterior. La exterior, prezintă faţadele împarţite în doua registre, separate printr-un brâu median încadrat de doua şiruri de zimţi din cărămida. 

Din castelul lui Mateiaș, ridicat în 1706, au rămas numai ruine: fragmente din zidul de incintă al curții și fundațiile palatului. Cum toate castelele brâncovenești au elemente în comun, se presupune că și acesta a avut o scară impunătoare, foișor și loggie, pivnițe înalte, grădină, anexe, grajduri, baie. Încă se mai văd în vest urmele unde se aflau grajdurile și locuințele celor ce deserveau moșia. 

Aninoasa
languages ro en de hu fr es it