Obiective Turistice Geoagiu-Bai

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

4 oferte de Obiective Turistice în Geoagiu-Bai

sortate după:

Cascada Clocota

Obiective Turistice Geoagiu-Bai, Geoagiu-Bai
Cascada ClocotaCascada se afla la cateva minute de Geoagiu Bai, pe raul Clocota.
Caderea de apa are aproximativ 43 metri inaltime si datorita izvoarelor termale pe care le colecteaza raul Clocota cascada nu inghiata.

Castrul Roman Germisara

Obiective Turistice Geoagiu-Bai, Satul Cigmau, ~ 2 km de Geoagiu
Castrul Roman GermisaraCastrul roman Germisara, cunoscut de altfel ca și castrul roman de la Cigmău, a fost un castru de unitate auxiliară, alături de o așezare civilă, localizat la sud de satul Cigmău, în imediata apropiere de localitatea Geoagiu, județul Hunedoara.

Situl arheologic din epoca romană de la Cigmău - "Cetatea Uriașului" sau "Cetatea Urieșilor" - se află pe platoul Turiac, prima terasă a Mureșului, cca. 2 km de la Geoagiu spre Simeria, în satul Cigmău, pe malul drept al Mureșului.

Inițial, amplasamentul nu a putut fi determinat cu certitudine absolută, deoarece în zona în care există ruine antice romane nu au fost executate săpături sistematice.

Până în anul 1990 pe întreaga suprafață a castrului au fost efectuate lucrări agricole, ce au dus la distrugerea parțială sau în unele portiuni totală, a zidurilor. În decursul timpului, tot din această zonă, a fost recuperată piatră de către locuitorii așezărilor din apropiere. Abia în anul 2000 au început săpături la situl arheologic situat între localitățile Bobâlna și Geoagiu, pe malul drept al râului Mureș, la punctul Dealul Urieșilor, aflat la aproximativ 8 km de complexul termal roman Germisara, cunoscut și sub numele de "Thermae Dodonae".

În castru a fost cantonată unitatea militară Numerus Singulariorum Britannicianorum, precum și subunități ale Legiunii a XIII-a Gemina.

Sursa: Wikipedia

Baile Termale Romane

Obiective Turistice Geoagiu-Bai, Str. Germisara
Baile Termale RomaneBaile Termale Romane, numite si Termae Dodonae se afla in Geoagiu-Bai, in punctul numit Dambul Romanilor. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termae-le are o forma circulara cu diametrul de 90-95m. În perioada romana complexul a functionat în doua faze: una exclusiv de suprafata si a doua în subteran si suprafata.

În centrul mamelonului se afla o cavitate naturala, rezultat al activitatii apelor termale din subteran, ce în antichitate era plina cu apa termala. Romanii au amenajat o retea de canale de dirijare a apei de la sursa spre bazinele sapate în pamânt si captusite cu scândura, aflate la baza mamelonului sau în imediata vecinatate. Din acest moment lacul devine un loc de cult, aici fiind descoperite statui, mai multe monede de bronz si argint si opt placute din aur dedicate zeitatilor tamaduitoare si protectoare ale apelor termale.

Drumul Roman

Obiective Turistice Geoagiu-Bai,
Drumul RomanPorțiune din vechiul drum roman, care avea rol de legătură cu castrul roman de la Cigmău, fiind un drum pavat cu dale poligonale (latină via silica strata) iar în unele locuri arheologii au descoperit ca adâncimea drumului are şi 70 cm, fapt care explică păstrarea intactă până acum. Drumul era prevăzut şi cu rigole care colectau apele pluviale. Porțiunea bine conservată, cu lungimea de 165 m, din vechiul drum roman se află în paralel cu drumul ce leagă stațiunea Geoagiu-Băi de cătunul Poienari si poate fi vizitata de turisti.

Sursa: Wikipedia
GPS
45.9278
23.1856

Geoagiu-Bai
languages ro en de hu fr es it