Obiective Turistice Baia Mare

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

7 oferte de Obiective Turistice în Baia Mare

sortate după:

Muzeul de Etnografie

Obiective Turistice Baia Mare, Str. Dealul Florilor, nr. 1
Muzeul de Etnografie În cadrul expozitiei pavilionare este prezentat tezaurul creatiei populare materiale din cele patru zone etnografice, cunoscute de-a lungul istoriei ca "tari" si anume: Tara Maramuresului, Tara Chioarului, Tara Lapusului si Tara Codrului.

Expozitia este organizata în patru sali, în care sunt prezentate ocupatiile traditionale, mestesugurile artistice, instalatiile tehnice, portul popular si obiectele de cult.

Tel: 0262276895

Muzeul Satului

Obiective Turistice Baia Mare, Str. Dealul Florilor
Muzeul Satului În anul 1984 este inaugurat Muzeul Etnografic în aer liber, în peisajul pitoresc de pe Dealul Florilor. Prin tematica elaborata si achizitiile facute, Muzeul Etnografic în aer liber acopera muzeistic realitatea civilizatiei si culturii populare din spatiul administrativ al Judetului Maramures si partial al fostei Regiuni Maramures zonele etnografice: Lapus, Maramuresul Istoric, Chioar, Codru, Oas.

Muzeul de Arta

Obiective Turistice Baia Mare, Str. 1 Mai, nr. 8
Muzeul de Arta Începând din secolul XIX si în secolul XX în Europa au existat aproximativ 40 de Colonii artistice ca de exemplu cele Interior din expozitiede la Barbizon si Pont - Aven - Franta, St. Ives - Anglia, Lare - Olanda, Skagen - Danemarca, Worpswede, Darmstadt - Germania, Ascona - Elvetia sau Szolnok în Ungaria.
Printre aceste colonii se numara si Colonia de la Baia Mare întemeiata în 1896 - prin deschiderea "Scolii particulare de pictura" condusa de Simion Hollosy (1857-1918), fapt ce s-a dovedit a fi un reusit "transplant cultural", devenind una dintre cele mai reputate coloniiInterior europene si printre putinele în care viata artistica s-a desfasurat neîntrerupt timp de mai bine de un secol. Pe parcursul existentei sale în Colonia baimareana au lucrat peste 3000 de artisti plastici din tara cât si din spatiul central si est european.

Telefon: 0262213964

Muzeul de Arheologie

Obiective Turistice Baia Mare, Str. Monetariei, nr. 1-3
Muzeul de ArheologieDe la inaugurare, la cumpana dintre secolele XIX si XX, Muzeul din Baia Mare si-a propus colectarea de obiecte valoroase si variate din diferite domenii de activitate, din cele mai vechi timpuri pâna în epoca moderna.
Colectia incipienta de arheologie, astazi doar partial pastrata, poate fi reconstituita pe baza primelor registre de inventar si publicatii ale muzeului. Ea continea piese extrem de diverse ca factura si provenienta, dar si ca importanta stiintifica, documentara si muzeistica, obtinute în cea mai mare parte prin donatii.
Alaturi de piese egiptene, grecesti sau romane, au fost adunate si numeroase obiecte preistorice, cele mai multe însa fara indicarea localitatilor lor de provenienta. Doar foarte putine dintre ele, cum erau topoarele de piatra neolitice de la Ilba, erau descoperiri locale. Totusi, în straduinta de a ilustra si istoria locala, au fost executate atunci si mulaje ale unor piese gasite în zona, dar pastrate în alte colectii publice, precum toporul de cupru de la Baia Mare, topoarele de bronz de la Gaura (Valea Chioarului) si Ilba, spada de bronz de la Iedera sau inelul de aur de la Seini. De mare importanta a fost si achizitionarea tezaurului de la Baia Mare, gasit în anul 1904, care cuprindea, printre altele, si tiparul sigiliului mare octogonal al orasului din secolul XIV.

Telefon/Fax: 0262211927

Planetariu

Obiective Turistice Baia Mare, Str. George Cosbuc, nr. 16
Planetariu1 iulie 1969 - constituie un eveniment deosebit pentru municipiul Baia Mare , inaugurarea primului Planetariu din tara noastrã. În anul urmator s-a dat în folosintã si cladirea Observatorului Astronomic. Institutia a fost dotata in acest sens cu cu un aparat de proiectie ZKP - 1, de productie Carl - Zeiss Jena, aparat care functioneazã si acum la parametrii optimi , un telescop si doua lunete.

Destinat tuturor categoriilor de vizitatori Planetariul este cel mai de pret ajutor, atât pentru cei care vor sa cunoasca marile adevaruri despre universul astral, cât si pentru cei ce vor sa stie mai multe despre bolta înstelata si fenomenele pe care deseori avem ocazia sa le vedem acolo.

Telefon: 0262275206
Orar de vizitare: zilnic 9 - 16 (luni - inchis)

Partia Suior

Obiective Turistice Baia Sprie,
Partia SuiorPartii Suior
Locatie GPS
- N 47.672612
- E 23.781667

Partia 1 - Lungime 1500 metri - grad de dificultate mediu
Partia 2 - Lungime ~1250 metri - grad de dificultate mediu
Partia 3 - Lungime 900 metri - grad de dificultate mediu

Instalatii de nocturna
- Partia Suior 1

Instalatie de transport pe cablu
- Toate partiile sunt deservite de telescaun

Instalatie de Zapada Artificiala
- Partia Suior 1
- Partia Suior 2

Baia Mare
languages ro en de hu fr es it