Obiective Turistice Maramureș

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

11 oferte de Obiective Turistice în Maramureș

sortate după:

Cimitirul Vesel

Obiective Turistice Săpânța, Sapanta
Cimitirul VeselCimitirul Vesel din Sapanta, Jud. Maramures este un adevarat muzeu in aer liber, a devenit o atractie turistica datorita celor aproximatv 800 de cruci, pe care sunt sculptate diferite epitafe.
In 1935, Stan Ioan Patras a cioplit primul epitaf pe o cruce din lemn de stejar.

Manastirea Peri

Obiective Turistice Săpânța,
Manastirea PeriManastirea Peri a fost infiintata in 1997 pe locul vechii Mănăstiri Sfântul Arhanghel Mihail, manastire ce a fost distrusa in 1783.
Biserica Manastirii este o constructie din lemn, realizata intre anii 1998 si 2003 si este una din cele mai inalte biserici de lemn din lume, turla este vizibila de la aproximativ 5 Km, intreaga biserica are 78 de metri inaltime.

Mocănița

Obiective Turistice Vișeu de Sus, Str. Alexandru Ioan Cuza
MocănițaDin anul 1932 CFF Vişeu de Sus funcţionează aproape fără întrerupere. De luni până sâmbătă trenurile de producţie transportă buşteni de pe Valea Vaserului la fabricile de prelucrare a lemnului din Vişeu de Sus. CFF Vişeu de Sus este singura din Europa care încă mai este folosită pentru transportul lemnului.

Tarife perioada: 04 octombrie – 18 noiembrie 2018
Plecarea: ora 09:00 de la Gara CFF Vişeu de Sus*
Traseul Vişeu de Sus – Paltin (Km 21,6)
Program Joi, vineri, sâmbătă, duminică
Prețul Adulţi: 55 RON/pers; Studenţi/Pensionari: 45 Ron/pers; Şcolari: 37 RON/pers
Mocăniţa special Desigur, noul pachet al acestui sezon este disponibil şi în această perioadă cu
preţurile: adulţi: 95 Ron/pers., Stud./pens.: 85 Ron/pers şi şcolari: 65 Ron/pers
Rezervări pentru grupuri de peste 15 persoane (cu avans) sau cu pachetul
Mocăniţa Special la tel. 0744 686 716 sau pe e-mail: info@cffviseu.com
Alte servicii Museum-Cafe Elefant
Sosirea Aprox. ora 14:30 în Vişeu de Sus*

În anumite zile se organizează mai multe plecări dimineața, însă cel mai bine să sunați.
În perioada sezonului de vârf (iulie-august) linia telefonică este foarte solicitată.

Muzeul de Etnografie

Obiective Turistice Baia Mare, Str. Dealul Florilor, nr. 1
Muzeul de Etnografie În cadrul expozitiei pavilionare este prezentat tezaurul creatiei populare materiale din cele patru zone etnografice, cunoscute de-a lungul istoriei ca "tari" si anume: Tara Maramuresului, Tara Chioarului, Tara Lapusului si Tara Codrului.

Expozitia este organizata în patru sali, în care sunt prezentate ocupatiile traditionale, mestesugurile artistice, instalatiile tehnice, portul popular si obiectele de cult.

Tel: 0262276895

Muzeul Satului

Obiective Turistice Baia Mare, Str. Dealul Florilor
Muzeul Satului În anul 1984 este inaugurat Muzeul Etnografic în aer liber, în peisajul pitoresc de pe Dealul Florilor. Prin tematica elaborata si achizitiile facute, Muzeul Etnografic în aer liber acopera muzeistic realitatea civilizatiei si culturii populare din spatiul administrativ al Judetului Maramures si partial al fostei Regiuni Maramures zonele etnografice: Lapus, Maramuresul Istoric, Chioar, Codru, Oas.

Muzeul de Arta

Obiective Turistice Baia Mare, Str. 1 Mai, nr. 8
Muzeul de Arta Începând din secolul XIX si în secolul XX în Europa au existat aproximativ 40 de Colonii artistice ca de exemplu cele Interior din expozitiede la Barbizon si Pont - Aven - Franta, St. Ives - Anglia, Lare - Olanda, Skagen - Danemarca, Worpswede, Darmstadt - Germania, Ascona - Elvetia sau Szolnok în Ungaria.
Printre aceste colonii se numara si Colonia de la Baia Mare întemeiata în 1896 - prin deschiderea "Scolii particulare de pictura" condusa de Simion Hollosy (1857-1918), fapt ce s-a dovedit a fi un reusit "transplant cultural", devenind una dintre cele mai reputate coloniiInterior europene si printre putinele în care viata artistica s-a desfasurat neîntrerupt timp de mai bine de un secol. Pe parcursul existentei sale în Colonia baimareana au lucrat peste 3000 de artisti plastici din tara cât si din spatiul central si est european.

Telefon: 0262213964

Muzeul de Arheologie

Obiective Turistice Baia Mare, Str. Monetariei, nr. 1-3
Muzeul de ArheologieDe la inaugurare, la cumpana dintre secolele XIX si XX, Muzeul din Baia Mare si-a propus colectarea de obiecte valoroase si variate din diferite domenii de activitate, din cele mai vechi timpuri pâna în epoca moderna.
Colectia incipienta de arheologie, astazi doar partial pastrata, poate fi reconstituita pe baza primelor registre de inventar si publicatii ale muzeului. Ea continea piese extrem de diverse ca factura si provenienta, dar si ca importanta stiintifica, documentara si muzeistica, obtinute în cea mai mare parte prin donatii.
Alaturi de piese egiptene, grecesti sau romane, au fost adunate si numeroase obiecte preistorice, cele mai multe însa fara indicarea localitatilor lor de provenienta. Doar foarte putine dintre ele, cum erau topoarele de piatra neolitice de la Ilba, erau descoperiri locale. Totusi, în straduinta de a ilustra si istoria locala, au fost executate atunci si mulaje ale unor piese gasite în zona, dar pastrate în alte colectii publice, precum toporul de cupru de la Baia Mare, topoarele de bronz de la Gaura (Valea Chioarului) si Ilba, spada de bronz de la Iedera sau inelul de aur de la Seini. De mare importanta a fost si achizitionarea tezaurului de la Baia Mare, gasit în anul 1904, care cuprindea, printre altele, si tiparul sigiliului mare octogonal al orasului din secolul XIV.

Telefon/Fax: 0262211927

Planetariu

Obiective Turistice Baia Mare, Str. George Cosbuc, nr. 16
Planetariu1 iulie 1969 - constituie un eveniment deosebit pentru municipiul Baia Mare , inaugurarea primului Planetariu din tara noastrã. În anul urmator s-a dat în folosintã si cladirea Observatorului Astronomic. Institutia a fost dotata in acest sens cu cu un aparat de proiectie ZKP - 1, de productie Carl - Zeiss Jena, aparat care functioneazã si acum la parametrii optimi , un telescop si doua lunete.

Destinat tuturor categoriilor de vizitatori Planetariul este cel mai de pret ajutor, atât pentru cei care vor sa cunoasca marile adevaruri despre universul astral, cât si pentru cei ce vor sa stie mai multe despre bolta înstelata si fenomenele pe care deseori avem ocazia sa le vedem acolo.

Telefon: 0262275206
Orar de vizitare: zilnic 9 - 16 (luni - inchis)

Partia Suior

Obiective Turistice Baia Sprie,
Partia SuiorPartii Suior
Locatie GPS
- N 47.672612
- E 23.781667

Partia 1 - Lungime 1500 metri - grad de dificultate mediu
Partia 2 - Lungime ~1250 metri - grad de dificultate mediu
Partia 3 - Lungime 900 metri - grad de dificultate mediu

Instalatii de nocturna
- Partia Suior 1

Instalatie de transport pe cablu
- Toate partiile sunt deservite de telescaun

Instalatie de Zapada Artificiala
- Partia Suior 1
- Partia Suior 2

Partia de Schi Cavnic

Obiective Turistice Cavnic, Str. Maramuresului
Partia de Schi CavnicPartiile din Cavnic se gases la iesirea din Cavnic spre Ocna Sugatag pe partea dreapta a directiei de mers catre Ocna Sugatag.

Partia Roata 1 - Lungime 900 metri - grad de dificultate - mediu
Partia Roata 2 - Lungime 1000 metru - grad de dificultate - usor
Partia Roata 3 - Lungime 900 metri - grad de dificultate - greu
Partia Icoana 1 - Lungime 800 metri - grad de dificultate - mediu
Partia Icoana 2 - Lungime 700 metri - grad de dificultate - mediu
Partia Tubbing - Lungime 120 metri - grad de dificultate - usor

Instalatii de transport pe cablu
- Partiile Roata 1, 2 si 3
- Partia Icoana

Instalatii de nocturna
- Partia Icoana 1
- Partia Tubbing
- Partia Roata 1
- Partia Roata 2

Maramureș
languages ro en de hu fr es it