Obiective Turistice Balvanyos

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

2 oferte de Obiective Turistice în Balvanyos

sortate după:

Grota Sulfuroasa

Obiective Turistice Balvanyos,
Grota SulfuroasaTraseul catre Grota Sulfuroasa incepe in zona Hotelului Grand Balvanyos, traseul cu punct rosu sau albastru.

Grota Sulfuroasa (Galeria unei foste mine de sulf) este situata in partea sud-vestica a Muntelui Puturosu, la o inaltime de 1052 metri.
Prin gura grotei iese la suprafata o cantitate mare de gaz mofetic, peste 3000 de metri cubi, cel mai mare debit din Europa pentru o emanatie postvulcanica.
Compozitia gazului: 95,82%dioxid de carbon, 0,38% hidrogen sulfurat, 0.14% oxigen, 2,6% Azot.
Aerul grotei are o radioactivitate de 980,0 pCi/l, este cel mai ridicat nivel de radioactivitate dintre toate mofetele din Carpatii Orientali.

Terapia sulfuroasa are multe efecte benefice si poate fi folosita in tratarea mai multor afectiuni.

ATENTIE! Cititi cu atentie instructiunile de la intrarea in grota inainte sa intrati.

Ruinele Cetatii Balvanyos

Obiective Turistice Balvanyos,
Ruinele Cetatii BalvanyosCetatea Balvanyos se afla la o inaltime de 1030 metri si este una din cele mai vechi cetati din aceasta zona.
Se pare ca ea a fost construita intre secolele XII-XIII, dar dupa unele izvoare, constructia cetatii Balvanyos ar fi avut loc in secolul XI. Aici s-au gasit, ca urmare a sapaturilor arheologice, obiecte din fier si de ceramica din perioada medievala.
Luandu-se dupa o scrisoare a regelui Sigismund datat in anul 1402, Apor Peter sustine ca cetatea a fost construita in secolul XI, pe timpul domniei regelui Sfantul Stefan (1000-1038). Dupa el, peretele interior ar fi fost construit pe timpul domniei Bela IV, in 1235, iar cel exterior pe timpul domniei lui Ladislau IV, intre 1272 si 1290.
Ceea ce este sigur este faptul ca in secolul XIV era deja proprietatea familiei Apor si se crede ca a fost un dar din partea regelui.

Balvanyos
languages ro en de hu fr es it