Obiective Turistice Buzău

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

3 oferte de Obiective Turistice în Buzău

sortate după:

Biserica din Piatră de la Aluniș, Buzău

Obiective Turistice Buzău, Aluniș, DC 85
Biserica din Piatră de la Aluniș, BuzăuBiserica și chiliile din piatră de la Aluniș sunt săpate în muntele de piatră. Păcat de geamuri - s-au pus termopane!

Muzeul Chihlimbarului din Colți, Buzău

Obiective Turistice Buzău, Colți
Muzeul Chihlimbarului din Colți, BuzăuMuzeul de chihlimbar este unic în țara noastră și printre puținele în lume. Ideea organizării muzeului se datoreazã faptului cã la Colți se găsește chihlimbar în sol, în strate dezvelite, la suprafață sau în adâncime. Exploatarea chihlimbarului s-a oprit acum. Localnicii încă mai pot găsi chihlimbar după ploi puternice sau după alunecări de teren.

Colecția de aici este compusã din: roci cu chihlimbar, chihlimbar brut si prelucrat, unelte folosite la extragerea si prelucrarea chihlimbarului.

Vulcanii Noroiosi - Paclele Mari

Obiective Turistice Buzău, leaga satul Policiori de Paclele.
Vulcanii Noroiosi - Paclele MariVulcanii Noroioși de la Pâclele Mari este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic faunistic și floristic), situată în Muntenia, pe teritoriul județului Buzău

Aria naturală se află în partea centrală a județului Buzău (la o altitudine de 322 m.), pe teritoriul administrativ al comunei Scorțoasa, în apropierea drumului județean DJ108 care leagă satul Policiori de Pâclele.


Vulcani noroioși reprezintă formațiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinație cu apa din pânza freatică. Gazele împing spre suprafață apa amestecată cu argilă. Nămolul format de acestea iese la suprafață și, în acele locuri, se usucă în contact cu aerul, formând niște structuri conice asemănătoare unor vulcani. Nămolul ieșit la suprafață este rece, deoarece vine din stratele de argilă.

Buzău
languages ro en de hu fr es it