Obiective Turistice Orașul Bușteni

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

9 oferte de Obiective Turistice în Orașul Bușteni

sortate după:

Partii de Schi

Obiective Turistice Bușteni,
Partii de SchiPartia Kalinderu - 1400 metri Grad de dificultate - Mediu
Partia Kalinderu 2 - 1100 metri Grad de dificultate - Mediu

Instalatii de Transport pe cablu
- Telescaun - Partia Kalinderu 1 si 2

Tunuri de zapada
- Partia Kalinderu

Nocturna
- Partia Kalinderu

Castelul Cantacuzino

Obiective Turistice Orașul Bușteni, Str. Zamora, nr. 1
Castelul CantacuzinoCu peste 150.000 de vizitatori în anul 2016, Castelul Cantacuzino din Bușteni a devenit, de-a lungul timpului, un punct de atracție atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini.

Castelul a fost construit de Gheorghe Grigore Cantacuzino (1832-1913) descendentul unei familii nobiliare bizantine, atestate din 1094. El a fost om politic, primar al capitalei (1869-1870, 1913), ministru în mai multe guverne, prim ministru (1899-1900, 1904-1907) și Președinte al Partidului Conservator (1899-1907). Castelul a fost construit între anii 1901 și 1908, pe locul unei case de vânătoare a familiei, după planurile arhitectului Grigore Cerchez, în stil neoromânesc. Are forma unui patrulater, cu latura sudică deschisă. Castelul se întinde pe o suprafață de 3148 mp, iar curte și grădina pe 3,5 ha.

Domeniul, care cuprinde și 970 ha de pădure, oferă o priveliște incredibită asupra munților Bucegi, de pe terasa Castelului putând fi admirată întreaga stațiune montană Bușteni. Interioarele sunt frumos decorate, picturile membrilor familiei Cantacuzino sunt realizate pe piele de Cordoba. Ceramica este italiană, mozaicul românesc, fiind completate de tavanele sculptate, casetate și pictate cu motive florale.

Balustradele din fier forjat sau din lemn, scările din marmură de Carrara, coloanele interioare decorate în stil brâncovenesc și vitraliile compun din Castelul Cantacuzino o adevărată bijuterie arhitecturală. Unul dintre elementele principale ale Castelului se regăsește în sala de bal acolo unde poate fi admirată o colecția de heraldică, unică în țara noastră.

O altă frumoasă amintire a vremurilor trecute este și biserica aflată pe domeniul Castelului Cantacuzino, un lăcaș ridicat în perioada 1933-1936. Biserica a fost adusă de familia Cantacuzino din Maramureș și a fost sfințită în prezența Reginei Maria.

Începând din 2015, etajul superior al monumentului găzduiește Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino, un spațiu unde au fost expuse atât lucrări grafice ale unor pictori precum Salvador Dali, Pablo Picasso, Marc Chagall, Vincent van Gogh, cât și pictură contemporană, unul dintre artiștii prezenți fiind Andrei Gamarț.

Pentru o experiență completă, domeniul Castelului Cantacuzino pune la dispoziția turiștilor un parc de aventură, cu un întreg traseu de tiroliene, cât și un restaurant cu specific franțuzesc.

Vizitabil
Luni - Joi: 10 - 18.00, Vineri - Duminică: 10.00 - 19.00;

Contact:
Tel : 0040-722-960-606/ 0733 501 575
0040-244-320-520;
oc@zamora-estate.com/ diana@zamora-estate.com

Răspundem în limbile:
română și engleză

Muzeul Memorial Cezar Petrescu

Obiective Turistice Orașul Bușteni, str. Tudor Vladimirescu, nr. 2
Muzeul Memorial Cezar PetrescuSecţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul memorial “Cezar Petrescu” din Buşteni s-a deschis la 17 decembrie 1967, în casa în care scriitorul s-a statornicit în anul 1937.

Intrând în posesia casei, Cezar Petrescu îşi împlinea visul din tinereţe. Prozatorul Cezar Petrescu- care nu era numai nuvelist şi romancier, ci şi un gazetar şi publicist treaz la problemele epocii, a declarat nu odată că, dacă pentru meseria de ziarist oraşul îi era indispensabil ca \"post de observaţie\" pentru activitatea zilnică, în schimb, pentru opera de creaţie literară avea absolută nevoie de izolare şi reculegere. Aşa s-a făcut ca, în 1937 Cezar Petrescu a devenit proprietarul vilei de la Buşteni, după ce până la 45 de ani publicase peste 20 de volume şi depusese o vastă activitate în presă. În această casă, scriitorul a locuit în perioada 1937- 1960 şi a realizat mare parte din vasta sa operă.

Program de vizitare:
Marți-Duminică 9.00 -17.00
Luni: Închis

tel./fax: 0244 321 080

Biserica Domneasca

Obiective Turistice Orașul Bușteni, Bulevardul Libertatii, Jud. Prahova
Biserica DomneascaBiserica Domnească a fost construită în anul 1889, ctitorie a regelui Carol I și a reginei Elisabeta, se remarcă prin arhitectura deosebită, dotările interioare, icoanele din interior sunt originale fiind pictate de Gheorghe Tattarescu.

Cascada Urlatoarea

Obiective Turistice Orașul Bușteni,
Cascada UrlatoareaCascada urlatoarea se afla in apropierea orasului Busteni, pe paraul Urlatoarea, la o altitudine de 1100 metri.

În afara principalei căderi de apă (15 metri), există și alte căderi de apă mai mici, desfășurate pe câteva zeci de metri mai sus, pe cele două pâraie, Urlătoarea Mare și Urlătoarea Mică.

Crucea Eroilor Neamului

Obiective Turistice Orașul Bușteni, Varful Caraiman, 2291m
Crucea Eroilor NeamuluiCrucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuţi în Primul Război Mondial. La baza vârfului Caraiman se află oraşul Buşteni.

Denumirea monumentului este Crucea Eroilor Neamului, dar popular este denumit Crucea de pe Caraiman, fiind trecut pe lista monumentelor istorice cu codul PH-IV-m-A-16887.

Acest monument a fost desemnat de către Guinness World Records ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.

Sursa: Wikipedia

Telecabina Busteni-Babele

Obiective Turistice Orașul Bușteni, Str. Telecabinei
Telecabina Busteni-BabeleLeagă orașul Bușteni de platoul Bucegilor, mai exact de cabana Babele. Este deosebit de utilă turiștilor care anual, în sezonul de vară, încearcă să ajungă cât mai devreme la Babele, la Crucea Eroilor Neamului (Crucea Caraiman) sau la Vârful Omu.

Lungime traseu 4350m
Durată transport: 12 minute, 40 secunde


Program de lucru:
Vara: zilnic 08:30 - 18:00 * ***
Iarna: zilnic 08:30 - 16:00 *

Revizie tehnica: marti 08:00 - 12:00

* Programul este oficial si se respecta intocmai in conditiile in care starea vremii permite transportul de persoane in conditii de maxima siguranta.

*** Acolo unde este necesar si cand este cazul, programul se prelungeste pana cand toate persoanele sunt transportate la statia de plecare

Sfinxul din Bucegi

Obiective Turistice Orașul Bușteni, Platoul Bucegi, 2216m altitudine
Sfinxul din BucegiSfinxul din Munţii Bucegi este un megalit antropomorf situat la 2216 m altitudine. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălţime şi 12 metri în lăţime.
Sursa: Wikipedia

Babele din Bucegi

Obiective Turistice Orașul Bușteni, Platoul Bucegi
Babele din BucegiBabele sunt formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (2292 m), situat în masivul Bucegi din Carpații Meridionali.

Babele sunt „martori de eroziune”, formate prin erodarea eoliană diferențiată a diferitelor strate geologice în care sunt sculptate (conglomerate cretacice) și se găsesc în imediata vecinătate a cabanei cu același nume.
Sursa: Wikipedia

Orașul Bușteni
languages ro en de hu fr es it