Obiective Turistice Parcul Natural Bucegi

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

6 oferte de Obiective Turistice în Parcul Natural Bucegi

sortate după:

Babele

Obiective Turistice Parcul Natural Bucegi,
BabeleBabele sunt formațiuni stâncoase din Masivul Bucegi, formate prin erodarea eoliană diferențiată a diferitelor strate geologice în care sunt sculptate (conglomerate cretacice) și se găsesc în imediata vecinătate a cabanei cu același nume.

Sfinxul din Bucegi

Obiective Turistice Parcul Natural Bucegi,
Sfinxul din BucegiSfinxul din Munții Bucegi este un megalit antropomorf aflat la 2.216 m altitudine. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu asemănărea Sfinxului Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene. Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi intr-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi măsoara 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

Pestera Ialomitei

Obiective Turistice Parcul Natural Bucegi,
Pestera IalomiteiPestera Ialomitei se afla la o altitudine de 1660 metri pe Muntele Batrana.
Se desfășoară pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili turiștilor, până în punctul numit \"la Altar\" urmând în amonte o porțiune de încă 80 m, cu galerii și săli. Diferență de nivel este de 60 m. Este străbătută de un pârâu. Peștera are o desfășurare mixtă, prezentând atât galerii cât și săli.

Gura peșterii, în formă de semielipsă, se deschide pe o terasă orizontală, ce se găsește la 18 m deasupra fundului văii. Chiar la intrarea în Peșteră se află Mănăstirea Ialomiței

Cheile Tatarului

Obiective Turistice Parcul Natural Bucegi,
Cheile TataruluiCheile Tatarului fac parte dintr-o arie protejata de pe raul Ialomita din Parcul Natural Bucegi. In apropiere se afla Lacul Bolboci.

Crucea Eroilor

Obiective Turistice Parcul Natural Bucegi,
Crucea EroilorCrucea Eroilor Neamului sau Crucea de pe Caraiman este un monument dedicat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.
Monumentul a fost construit intre anii 1926 - 1928 pe varful Caraiman la o inaltime de 2291 de metri.
Monumentul a fost cea mai înaltă construcție din lume la vremea respectivă, de acest fel, situată la o astfel de altitudine. Crucea propriu-zisă are o înălțime de 28 m și două brațe de câte 7 m fiecare.

Lacul Bolboci

Obiective Turistice Parcul Natural Bucegi,
Lacul BolbociLacul Bolboci este un lac de acumulare de pe raul Ialomita. Lacul are un volum de 13 milioane de metri cubi.
Barajul Bolboci se afla la ~ 8 Km de Sinaia

Parcul Natural Bucegi
languages ro en de hu fr es it