Obiective Turistice Văleni - Cheia

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

10 oferte de Obiective Turistice în Văleni - Cheia

sortate după:

Muzeul Flori de Mina

Obiective Turistice Cheia,
Muzeul Flori de MinaEşantioane de flori de mină din minele Maramureşului, dar şi din altele, inclusiv din America de Sud, de o mare valoare ştiinţifică şi muzeografică, expuse în vitrine, însoţite de informaţia necesară etalată pe panouri mobile.

Muzeul de Antropologie Francisc Rainer

Obiective Turistice Cheia,
Muzeul de Antropologie Francisc RainerMuzeul este fosta casă de vacanţă a savantului Francisc Rainer (1874 - 1944). Exponatele prezintă viaţa şi opera marelui savant, medic, profesor Francisc Rainer, întemeietorul antropologiei româneşti.

Tel: 0244.294.264
Program:
9:00 - 17:00, luni: închis

Manastirea Cheia

Obiective Turistice Cheia,
Manastirea Cheia
Mănăstirea Cheia este o mănăstire de călugări cu hramul Sfânta Treime, situată în partea de sud-est a localității Cheia.
Atestată începând cu 1770, a fost distrusă de turci, reconstruită, apoi mistuită de un incendiu.

Biserica actuală a fost construită din cărămidă între anii 1835-1839 și pictată de Gheorghe Tattarescu în 1837.

Mina Unirea Slanic Prahova

Obiective Turistice Slănic Prahova, Str. Salinei, nr. 1
Mina Unirea Slanic PrahovaMina Unirea (Salina Slănic Prahova), situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, a fost deschisă vizitării după anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării.

Programul de vizitare al punctului turistic Mina Unirea incepand cu 19.09.2015 este urmatorul:
» Luni : INCHIS
» Marti – Vineri: 8.00(prima plecare) – 14.30 (ultima plecare) - ultimul transport din subteran este la ora 15.30
» Sambata – Duminică: 9.00(prima plecare) – 15.45 (ultima plecare) - ultimul transport din subteran este la ora 16.45

*Transportul turiștilor în/ din Salina Slănic Prahova se face cu microbuze la intervale de 30 min. Revenirea la programul normal va fi comunicată pe site în timp util.

Muntele de Sare

Obiective Turistice Slănic Prahova,
Muntele de SareMuntele de Sare Slănic Prahova monument al naturii, este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală, tip geologic), situată în județul Prahova, pe teritoriul administrativ al orașului Slănic Prahova.

Rezervația naturală are o suprafață de 2 ha, și reprezintă un monument natural format prin prăbușirea unei galerii de exploatare a sării (odată cu aceasta antrenând o alunecare de teren și dezgolind muntele), alcătuit din masivul de sare și lacul din mijlocul acestuia.
(Sursa text: Wikipedia)

Muntele de sare face parte din Complexul Baia Baciului alături de Grota Miresei și Baia Miresei, Lacul Mare (numit și Baia Baciului cu o suprafață de 5.100 mp, adâncime maximă 7 m, hipersalinic, cu o concentrație de 300%) și Baia Porcilor (suprafață de 1.460 mp și adâncime sub 1 m, conținând nămol terapeutic).

Fantana Rece

Obiective Turistice Slănic Prahova,
Fantana ReceIzvor cu apă calcică și clorosodică.

In zona Slanic Prahova (30 minute de mers pe jos), gasiti diferite izvoare cu ape sulfatate sau calcice: Fântâna lui Dușman, Fântâna Gogon.

Muzeul Sarii

Obiective Turistice Slănic Prahova, Str. 23 August, nr. 19
Muzeul SariiMuzeul Sării din Slănic Prahova este organizat în Casa Cămărășiei, clădire monument istoric construită la începutul secolului al XVIIl-lea, reședința funcționarului domnesc care se ocupa cu strângerea taxelor pe sare, monopol domnesc.
Casa a fost recent restaurată, muzeul fiind deschis în mai 2003. Sunt expuse documente și reconstituiri privind istoria prelucrării sării la Slănic, unelte și utilaje, cristale de sare, planșe geologice; floră și faună din zonă. Într-una din încăperile de la etaj a fost reconstituit biroul cămărașului.

Program:
9:00 - 17:00;
luni: închis

Muzeul Memorial Nicolae Iorga

Obiective Turistice Vălenii de Munte, Str. George Enescu nr. 3
Muzeul Memorial Nicolae IorgaProfesor de istorie universală la Universitatea din Bucureşti, membru al Academiei Române, savant recunoscut în toată lumea şi membru al unor instituţii culturale şi ştiinţifice de prestigiu, doctor honoris causa a 10 universităţi străine, Nicolae Iorga a scris peste 1.250 de cărţi şi 25.000 de articole. A publicat numeroase lucrări privitoare la istoria popoarelor sud-est europene, asupra slavilor de apus şi răsărit, a Imperiilor bizantin şi otoman. A fost un militant neobosit în cadrul Ligii pentru unitatea culturală a tuturor românilor, conferenţiar în ţară şi în lume despre istoria şi cultura românească, organizator de congrese internaţionale şi întemeietor de instituţii româneşti atât în ţară, cât şi peste hotare. Nicolae Iorga a locuit şi a creat la Vălenii de Munte între anii 1907 - 1940, în clădirea care a devenit muzeu, inaugurat la 28 noiembrie 1965. Atestată documentar in 1833, casa construită de polcovnicul Panca, este monument de arhitectură datând de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, caracteristic zonei subcarpatice prahovene. Clădirea a fost restaurată în 1977. Casa a fost cumpărată, de Iorga, în 1908.

Muzeul de Etnografie al Vaii Teleajanului

Obiective Turistice Vălenii de Munte, str. George Enescu, nr.1
Muzeul de Etnografie al Vaii TeleajanuluiMuzeul de Etnografie al Văii Teleajănului este un muzeu județean din Vălenii de Munte, amplasat în str. George Enescu nr.1. În toamna anului 2001, după mai mulți ani de la elaborarea proiectului tematic, au început lucrările de organizare a Muzeului de etnografie al Văii Teleajenului. Muzeul funcționează în sediul refăcut al clădirii anexe a “Școlii de misionare”, școală înființată de Nicolae Iorga în anul 1922. Valea Teleajenului are un fond folcloric extrem de bogat și variat. Căile comerciale prin care se realizau schimburile de mărfuri între Transilvania și Țara Românească au atras oameni veniți din diferite regiuni geografice, încât cu timpul în această regiune, s-a realizat o interferență de datini, tradiții și concepții determinând o bogată viața spirituală.

Sursa text: Wikipedia

Muntele Verde

Obiective Turistice Slănic Prahova, DJ 100N
Muntele VerdeMuntele Verde, cunoscut și sub numele de Piatra Verde, este format din tuf zeolitifer cu un mare continut de clinoptilolit, o rocă formată prin acumularea și consolidarea cenușii provenite din erupțiile vulcanice. După ploaie, culoarea acesteia capătă o nuanță mult mai intensă.

Văleni - Cheia
languages ro en de hu fr es it