Obiective Turistice Slănic Prahova

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

5 oferte de Obiective Turistice în Slănic Prahova

sortate după:

Mina Unirea Slanic Prahova

Obiective Turistice Slănic Prahova, Str. Salinei, nr. 1
Mina Unirea Slanic PrahovaMina Unirea (Salina Slănic Prahova), situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, a fost deschisă vizitării după anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării.

Programul de vizitare al punctului turistic Mina Unirea incepand cu 19.09.2015 este urmatorul:
» Luni : INCHIS
» Marti – Vineri: 8.00(prima plecare) – 14.30 (ultima plecare) - ultimul transport din subteran este la ora 15.30
» Sambata – Duminică: 9.00(prima plecare) – 15.45 (ultima plecare) - ultimul transport din subteran este la ora 16.45

*Transportul turiștilor în/ din Salina Slănic Prahova se face cu microbuze la intervale de 30 min. Revenirea la programul normal va fi comunicată pe site în timp util.

Muntele de Sare

Obiective Turistice Slănic Prahova,
Muntele de SareMuntele de Sare Slănic Prahova monument al naturii, este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală, tip geologic), situată în județul Prahova, pe teritoriul administrativ al orașului Slănic Prahova.

Rezervația naturală are o suprafață de 2 ha, și reprezintă un monument natural format prin prăbușirea unei galerii de exploatare a sării (odată cu aceasta antrenând o alunecare de teren și dezgolind muntele), alcătuit din masivul de sare și lacul din mijlocul acestuia.
(Sursa text: Wikipedia)

Muntele de sare face parte din Complexul Baia Baciului alături de Grota Miresei și Baia Miresei, Lacul Mare (numit și Baia Baciului cu o suprafață de 5.100 mp, adâncime maximă 7 m, hipersalinic, cu o concentrație de 300%) și Baia Porcilor (suprafață de 1.460 mp și adâncime sub 1 m, conținând nămol terapeutic).

Fantana Rece

Obiective Turistice Slănic Prahova,
Fantana ReceIzvor cu apă calcică și clorosodică.

In zona Slanic Prahova (30 minute de mers pe jos), gasiti diferite izvoare cu ape sulfatate sau calcice: Fântâna lui Dușman, Fântâna Gogon.

Muzeul Sarii

Obiective Turistice Slănic Prahova, Str. 23 August, nr. 19
Muzeul SariiMuzeul Sării din Slănic Prahova este organizat în Casa Cămărășiei, clădire monument istoric construită la începutul secolului al XVIIl-lea, reședința funcționarului domnesc care se ocupa cu strângerea taxelor pe sare, monopol domnesc.
Casa a fost recent restaurată, muzeul fiind deschis în mai 2003. Sunt expuse documente și reconstituiri privind istoria prelucrării sării la Slănic, unelte și utilaje, cristale de sare, planșe geologice; floră și faună din zonă. Într-una din încăperile de la etaj a fost reconstituit biroul cămărașului.

Program:
9:00 - 17:00;
luni: închis

Muntele Verde

Obiective Turistice Slănic Prahova, DJ 100N
Muntele VerdeMuntele Verde, cunoscut și sub numele de Piatra Verde, este format din tuf zeolitifer cu un mare continut de clinoptilolit, o rocă formată prin acumularea și consolidarea cenușii provenite din erupțiile vulcanice. După ploaie, culoarea acesteia capătă o nuanță mult mai intensă.

Slănic Prahova
languages ro en de hu fr es it