Obiective Turistice Banat

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

12 oferte de Obiective Turistice în Banat

sortate după:

Partii de Schi

Obiective Turistice Semenic,
Partii de SchiStatiunea Semenci se afla la 35 Km de Resita si la o altitudine de 1400 metri

Statiunea dispune de 6 partii de schi si o partie privata (acces cu abonament)

Partii de Schi:
Partia Slalom Urias - lungime 1200 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Slalom Special 1 - lungime 400 metri - Grad de dificultate - Usor
Partia Slalom Special 2 - lungime 800 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Crucea cu Brazi 1 - lungime 700 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Crucea cu Brazi 2 - lungime 540 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Semenic - lungime 350 metri - Grad de dificultate - Usor

Partia privata - lungime 540 metri dispune si de nocturna.

Instalatii de Transport pe Cablu
- Toate partiile beneficiaza de teleschi

Instalatie de Zapada Artificiala
- Partia Crucea cu Brazi

Castelul Huniade

Obiective Turistice Timișoara, Piata Iancu Huniade
Castelul HuniadeCastelul Huniade din Timisoara, astazi Muzeul Banatului, este cea mai veche cladire din Timisoara, monument istoric construit de Ioan de Hunedoara in 1443-1447 pe locul unui vechi castel din timpul regelui Carol Robert de Anjou.

Contact Muzeul Banatului
Tel: 0256491339

Palatul Baroc

Obiective Turistice Timișoara, Piata Unirii, nr. 1
Palatul BarocPalatul Baroc adaposteste astazi Muzeul de Arta din Timisoara.
Palatul Vechii Prefecturi, denumit şi „Palatul Baroc”, reprezintă unul dintre cele mai valoroase monumente istorice ale Timişoarei .

Odată cu anul 1751, când în Banat începe separarea administraţiei camerale de cea militară,inginerii militari devin preocupaţi de găsirea unui spaţiu în interiorul Cetăţii pentru reşedinţa casei guvernatorului. În momentul avansării lucrărilor la Dom şi fixării formei Pieţei Principale (astăzi Piaţa Unirii) s-a ales şi poziţia locuinţei guvernatorului civil. Clădirea era cunoscută în anul 1752 ca şi Casa Camerală Veche, iar în 1754 se transformă, fiind amenajată ca reşedintă pentru preşedintele administraţiei civile, contele de Vilana Perlas. Noua denumire a monumentului este Palatul Preşedintelui. Motivele decorative trădează o filiaţie vieneză strânsă, în care se recunoaşte îndeosebi modelul „Palatului Kinsky” din Viena .

Palatul Preşedintelui apare drept una dintre cele mai reprezentative construcţii din Timişoara secolului al XVIII-lea şi confirmă preocuparea administraţiei vremii pentru înfrumuseţarea oraşului. De altfel, aspectul clădirii este menţionat elogios în lucrarea lui Francisc Griselini, Istoria Banatului Timişean, aparuta la Bucureşti in 1926.

La sfârşitul secolului al XIX-lea, arhitectul Jacques Klein transformă Palatul Preşedintelui – devenit între timp Casa Comitatului – şi elimină elementele de decoraăie barocă, mai ales la nivelul faţadelor. Clădirea îşi păstrează, în mare, această formă şi în ziua de astăzi.


Program
Mar - Dum: 10:00 - 18:00
Biletele se pot achiziţiona la casieria Palatului Baroc
Preţ intrare: 10 Ron
Elevii, studenţii şi pensionarii au gratuitate

Contact
Muzeul de Artă Timişoara
Tel. 0256-491592
Fax. 0256-491582

Domul Romano-Catolic

Obiective Turistice Timișoara, Piata Unirii
Domul Romano-CatolicDomul Romano-Catolic sau Catedrala Sfântul Gheorghe este o cladire in stil baroc, construita intre anii 1736 - 1744 cu un interior ce se remarca prin cele 9 altare decorate in stil rococo si baroc (sculptate de Johan Müller), icoane vechi, orga in stil Ludovic al XVI-lea si multe altele.

Catedrala Mitropolitana

Obiective Turistice Timișoara, Bulevardul Regele Ferdinand
Catedrala Mitropolitana Catedrala Mitropolitană din Timișoara a fost construita in 1936 si a devenit un simbol al orasului. Cladirea este construita in stil Bizantin de arhitectul Ion Traianescu. Stilul arhitectural al catedralei este atât unic cât și neobișnuit pentru un lăcaș de cult ortodox de asemenea dimensiuni. Acesta îmbină tradiția religioasă română cu cea bizantină-moldovenească.

Gradina Zoologica

Obiective Turistice Timișoara, Str. Avram Imbroaie
Gradina ZoologicaGrădina Zoologică Timişoara este cea mai nouă grădină zoologică din România şi este amplasată în partea de nord-est a Municipiului, în Pădurea Verde, pe o suprafaţă de 6,34 ha teren, aflat în proprietatea Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

În anul 2007, Grădina Zoologică a fost modernizată, cu această ocazie, s-au amenajat 16 habitate care adăpostesc 29 de specii şi un număr de 144 de animale.

Muzeul Satului Banatean

Obiective Turistice Timișoara, Str. Avram Imbroane nr. 1
Muzeul Satului BanateanMuzeul nostru, MUZEUL SATULUI BĂNĂŢEAN, îşi ţine poarta larg deschisă ca să-i păşiţi pragul şi să intraţi curioşi într-un spaţiu pregătit să vă ofere imagini culturale adunate laolaltă despre lumea de odinioară a satului bănăţean.

Program de vizitare
Orar de vară Orar de iarna
Luni închis Luni închis
Marţi-sâmbătă 10- 18 Marti – sâmbătă 9-16
Duminică 12—20 Duminică 10-16
Casieria se închide la 17. 15 Casieria se închide la 15.15

Sugestii pentru vizitare
Vizita liberă
Vizita comentată cu ghid specializat
Vizita tematica programată pentru prescolari, elevi
Programare la tel. 0256.274016 0733.313575

Grota Haiducilor

Obiective Turistice Herculane, ~ 30 minute de Baile Herculane
Grota HaiducilorGrota Haiducilor (denumirea autentica – Pestera Hotilor), situata imediat linga Hotel Roman, usor accesibila din sosea. Situata la aprox. 40 m intre stanci.

Statuia lui Hercules

Obiective Turistice Herculane, Piata Hercules
Statuia lui HerculesStatuia lui Hercules din Băile Herculane este un monument istoric aflat pe teritoriul orașului Băile Herculane.

Statuia, turnată în bronz în anul 1847 de maeștrii Ramelmayer și Glantz din Viena, îl reprezintă pe zeul Hercules purtând pe umărul stâng pielea leului Nemeea și o măciucă.

Statuia, montată în locul fântânii din marmură roșie care se afla în centrul stațiunii Băile Herculane, a fost donată de către arhiducele moștenitor Carol al Austriei ofițerilor și soldaților care păzeau granița Imperiului Austroungar.

Muzeul de Istorie Nicolae Cena

Obiective Turistice Herculane, Str. Cernei, nr. 6
Muzeul de Istorie Nicolae CenaMuzeul a fost înfiinţat la 28 iulie 1924, prin grija secţiunii regionale din Banat a Comisiunii Monumentelor Istorice. După 1960, muzeul a fost reorganizat. Aflat într-o clădire monument istoric, muzeul prezintă publicului descoperiri arheologice din zonă: piese de ceramică romană, monede, podoabe, altare votive, inscripţii, basoreliefuri din castrul Ad Mediam, arme şi piese de harnaşament.

Cheile Rudăriei

Obiective Turistice Eftimie Murgu,
Cheile RudărieiCheile Rudăriei alcătuiesc o arie protejată de interes național situată în sudul Banatului. Aria naturală se află în Munții Almăjului (grupare montană a Munților Banatului ce aparțin lanțului carpatic al Occidentalilor), la o altitudine cuprinsă între 350 și 900 m, pe valea Rudăriei (pe a cărui curs sunt amplasate vechi mori de apă) pe teritoriul județului Caraș-Severin.

Aria naturală dispune de patru habitate naturale (Păduri ilirice de Fagus sylvatica-Aremonio-Fagion; Păduri din Tilio-Acerion pe versanți abrupți, grohotișuri și ravene; Comunității rupicole calcifile sau pajiști bazifite din Alysso-Sedion albi și Versanții stâncoși cu vegetație chasmofitică pe roci calcaroase), care adăpostesc o gamă floristică diversă și asigură condiții de viețuire mai multor specii din fauna Banatului.

Flora rezervației este constituită din arboret de fag (Fagus sylvatica), tei (Tillia), cer (Quercus cerris), gârniță (Quercus frainetto); și arbusti de: cărpiniță (Carpinus orientalis), mojdrean (Fraxinus ornus), sânger (Cornus sanguinea), scumpie (Cotinus coggygria), alun (Corylus avellana) sau liliac sălbatic (Syringa vulgaris).

Fauna sitului are în componență câteva specii de mamifere, reptile, amfibieni, pești și insecte; dintre care unele protejate sau aflate pe lista roșie a IUCN.

Sursa: Wikipedia

Rezervatia Mulinologica Cheile Rudariei

Obiective Turistice Eftimie Murgu,
Rezervatia Mulinologica Cheile RudarieiCele 22 de mori de apă cu ciutură reprezintă cea mai întinsă rezervaţie mulinologică din Europa de est.

Localizarea rezervaţiei
Rezervaţia mulinologică "Cheile Rudariei" se află situată pe teritoriul comunei Eftimie Murgu din judeţul Caras-Severin, în partea de sud-vest a României pe valea râului Rudăria.

Pe cursul acestui râu, localnicii au construit mori de apă cu ciutură pentru măcinarea grăunţelor folosind forţa apei. Debitul constant al apei pe tot parcursul anului şi diferenţa de nivel au făcut posibil acest lucru. În perioada interbelică existau 48 de mori, după venirea comunismului şi colectivizarea agriculturii au mai rămas doar 22, funcţionale toate.

Morile se află în proprietatea a 15-20 familii care le întreţin şi transmit proprietatea rândul la moară din generaţie în generaţie.

Atracţia acestor mori de apă cu ciutură este dată de legendele fiecărei mori, modul arhaic de funcţionare precum şi peisajul sălbatic al zonei.

Sursa: rudaria-turstica.ro

Banat
languages ro en de hu fr es it