încarcă următoarele 200 rezultate pentru Obiective Turistice banat
Tarifele afișate sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi. Tarifele pot diferi în funcție de sezon.

Partii de Schi

Obiective Turistice Semenic,
Partii de SchiStatiunea Semenci se afla la 35 Km de Resita si la o altitudine de 1400 metri

Statiunea dispune de 6 partii de schi si o partie privata (acces cu abonament)

Partii de Schi:
Partia Slalom Urias - lungime 1200 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Slalom Special 1 - lungime 400 metri - Grad de dificultate - Usor
Partia Slalom Special 2 - lungime 800 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Crucea cu Brazi 1 - lungime 700 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Crucea cu Brazi 2 - lungime 540 metri - Grad de dificultate - Mediu
Partia Semenic - lungime 350 metri - Grad de dificultate - Usor

Partia privata - lungime 540 metri dispune si de nocturna.

Instalatii de Transport pe Cablu
- Toate partiile beneficiaza de teleschi

Instalatie de Zapada Artificiala
- Partia Crucea cu Brazi

Podul lui Traian

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin,
Podul lui TraianPodul lui Traian a fost unul dintre cele mai lungi poduri din lume la acea vreme. A fost construit intre anii 103-105 de catre Apolodor din Damasc pentru a usura transportul trupelor si al proviziilor necesare campaniilor militare de cucerire a Daciei.

Castrul Roman Drobeta

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin,
Castrul Roman DrobetaCastrul Roman Drobeta a fost prima cetate ridicata in Dacia de catre imparatul Traian, un castru de aparare si paza a podului peste Dunare.

Cetatea Medievala a Severinului

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin,
Cetatea Medievala a SeverinuluiCetatea Severinului a fost construita in vecinatatea Castrului Roman Drobeta de catre Regatul Maghiar pentru sprijin militar împotriva Taratului Bulgar de Vidin.
Cetatea dispunea de 6 turnuri de aparare, era inconjurata de doua valuri concentrice de piatra si un sant cu apa.

Muzeul Regiunii Portilor de Fier

Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin, Str. Independentei, nr. 2
Muzeul Regiunii Portilor de FierDrobeta Turnu Severin este un oraş tânăr, înfiinţat la 1883. Încă din primii ani de existenţă a lui, autorităţile locale au fost preocupate de strângerea şi păstrarea obiectelor antice apărute în timpul diferitelor lucrări ce proveneau de la construcţiile romane sau feudale. Aceste construcţii sunt:

- castrul roman Drobeta
- podul construit de Apollodor din Damasc la ordinul împăratului Traian
- termele romane
- fortificaţia poligonală din sec. XIII d. Chr.
- Biserica mitropoliei Severinului.

În 1912, prof. Al. Bărcăcilă înfiinţează „Muzeul Istoric al Liceului Traian”, care se va muta în 1926 în clădirea nou construită de lângă castrul roman, care, încă de la început, trebuia să adăpostească şi un muzeu ce se va numi, de acum, „Muzeul de istorie şi etnografie din Turnu Severin”.

După 1945, muzeul creşte în importanţă şi îşi lărgeşte arealul de cercetare, fiind numit Muzeul Regiunii Porţilor de Fier.

La 15 mai 1972 s-a deschis muzeul în forma actuală având două secţii: istorie şi ştiinţele naturii cu un acvariu în care sunt prezentate specii de peşti dunăreni. Ulterior au mai fost create secţiile de etnografie şi de artă.

Program:
- zilnic 9-16;
- luni închis
Tel:
- 052/312.177

Statuia lui Decebal

Obiective Turistice Dubova, Intre Dubova si Eselnita
Statuia lui DecebalStatuia Regelui Decebal are 55 de metri inaltime, 25 metri latime si este sculptata intr-o stanca de pe malul Dunarii in dreptul Cazanelor Mici.
Este cea mai inalt statuie de piatra din Europa. Proiectul a fost promovat si finantat in perioada 1994-2004 de catre omul de afaceri si istoricul Iosif Constantin Drăgan.

Castelul Huniade

Obiective Turistice Timișoara, Piata Iancu Huniade
Castelul HuniadeCastelul Huniade din Timisoara, astazi Muzeul Banatului, este cea mai veche cladire din Timisoara, monument istoric construit de Ioan de Hunedoara in 1443-1447 pe locul unui vechi castel din timpul regelui Carol Robert de Anjou.

Contact Muzeul Banatului
Tel: 0256491339

Palatul Baroc

Obiective Turistice Timișoara, Piata Unirii, nr. 1
Palatul BarocPalatul Baroc adaposteste astazi Muzeul de Arta din Timisoara.
Palatul Vechii Prefecturi, denumit şi „Palatul Baroc”, reprezintă unul dintre cele mai valoroase monumente istorice ale Timişoarei .

Odată cu anul 1751, când în Banat începe separarea administraţiei camerale de cea militară,inginerii militari devin preocupaţi de găsirea unui spaţiu în interiorul Cetăţii pentru reşedinţa casei guvernatorului. În momentul avansării lucrărilor la Dom şi fixării formei Pieţei Principale (astăzi Piaţa Unirii) s-a ales şi poziţia locuinţei guvernatorului civil. Clădirea era cunoscută în anul 1752 ca şi Casa Camerală Veche, iar în 1754 se transformă, fiind amenajată ca reşedintă pentru preşedintele administraţiei civile, contele de Vilana Perlas. Noua denumire a monumentului este Palatul Preşedintelui. Motivele decorative trădează o filiaţie vieneză strânsă, în care se recunoaşte îndeosebi modelul „Palatului Kinsky” din Viena .

Palatul Preşedintelui apare drept una dintre cele mai reprezentative construcţii din Timişoara secolului al XVIII-lea şi confirmă preocuparea administraţiei vremii pentru înfrumuseţarea oraşului. De altfel, aspectul clădirii este menţionat elogios în lucrarea lui Francisc Griselini, Istoria Banatului Timişean, aparuta la Bucureşti in 1926.

La sfârşitul secolului al XIX-lea, arhitectul Jacques Klein transformă Palatul Preşedintelui – devenit între timp Casa Comitatului – şi elimină elementele de decoraăie barocă, mai ales la nivelul faţadelor. Clădirea îşi păstrează, în mare, această formă şi în ziua de astăzi.


Program
Mar - Dum: 10:00 - 18:00
Biletele se pot achiziţiona la casieria Palatului Baroc
Preţ intrare: 10 Ron
Elevii, studenţii şi pensionarii au gratuitate

Contact
Muzeul de Artă Timişoara
Tel. 0256-491592
Fax. 0256-491582

Domul Romano-Catolic

Obiective Turistice Timișoara, Piata Unirii
Domul Romano-CatolicDomul Romano-Catolic sau Catedrala Sfântul Gheorghe este o cladire in stil baroc, construita intre anii 1736 - 1744 cu un interior ce se remarca prin cele 9 altare decorate in stil rococo si baroc (sculptate de Johan Müller), icoane vechi, orga in stil Ludovic al XVI-lea si multe altele.

Catedrala Mitropolitana

Obiective Turistice Timișoara, Bulevardul Regele Ferdinand
Catedrala Mitropolitana Catedrala Mitropolitană din Timișoara a fost construita in 1936 si a devenit un simbol al orasului. Cladirea este construita in stil Bizantin de arhitectul Ion Traianescu. Stilul arhitectural al catedralei este atât unic cât și neobișnuit pentru un lăcaș de cult ortodox de asemenea dimensiuni. Acesta îmbină tradiția religioasă română cu cea bizantină-moldovenească.

Gradina Zoologica

Obiective Turistice Timișoara, Str. Avram Imbroaie
Gradina ZoologicaGrădina Zoologică Timişoara este cea mai nouă grădină zoologică din România şi este amplasată în partea de nord-est a Municipiului, în Pădurea Verde, pe o suprafaţă de 6,34 ha teren, aflat în proprietatea Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

În anul 2007, Grădina Zoologică a fost modernizată, cu această ocazie, s-au amenajat 16 habitate care adăpostesc 29 de specii şi un număr de 144 de animale.

Muzeul Satului Banatean

Obiective Turistice Timișoara, Str. Avram Imbroane nr. 1
Muzeul Satului BanateanMuzeul nostru, MUZEUL SATULUI BĂNĂŢEAN, îşi ţine poarta larg deschisă ca să-i păşiţi pragul şi să intraţi curioşi într-un spaţiu pregătit să vă ofere imagini culturale adunate laolaltă despre lumea de odinioară a satului bănăţean.

Program de vizitare
Orar de vară Orar de iarna
Luni închis Luni închis
Marţi-sâmbătă 10- 18 Marti – sâmbătă 9-16
Duminică 12—20 Duminică 10-16
Casieria se închide la 17. 15 Casieria se închide la 15.15

Sugestii pentru vizitare
Vizita liberă
Vizita comentată cu ghid specializat
Vizita tematica programată pentru prescolari, elevi
Programare la tel. 0256.274016 0733.313575

Mânăstirea Sfânta Ana

Obiective Turistice Orșova, Str. Pamfil Seicaru
Mânăstirea Sfânta AnaMănăstirea Sfânta Ana este situată în orașul Orșova pe defileul Dunării, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din țara noastră. Ea este așezată pe coama Dealului Moșului, care domină orașul Orșova. A fost ctitorită de către ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru, care a luptat în zona Orșovei în calitate de sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie în Primul Război Mondial.

Grota Haiducilor

Obiective Turistice Herculane, ~ 30 minute de Baile Herculane
Grota HaiducilorGrota Haiducilor (denumirea autentica – Pestera Hotilor), situata imediat linga Hotel Roman, usor accesibila din sosea. Situata la aprox. 40 m intre stanci.

Statuia lui Hercules

Obiective Turistice Herculane, Piata Hercules
Statuia lui HerculesStatuia lui Hercules din Băile Herculane este un monument istoric aflat pe teritoriul orașului Băile Herculane.

Statuia, turnată în bronz în anul 1847 de maeștrii Ramelmayer și Glantz din Viena, îl reprezintă pe zeul Hercules purtând pe umărul stâng pielea leului Nemeea și o măciucă.

Statuia, montată în locul fântânii din marmură roșie care se afla în centrul stațiunii Băile Herculane, a fost donată de către arhiducele moștenitor Carol al Austriei ofițerilor și soldaților care păzeau granița Imperiului Austroungar.

Muzeul de Istorie Nicolae Cena

Obiective Turistice Herculane, Str. Cernei, nr. 6
Muzeul de Istorie Nicolae CenaMuzeul a fost înfiinţat la 28 iulie 1924, prin grija secţiunii regionale din Banat a Comisiunii Monumentelor Istorice. După 1960, muzeul a fost reorganizat. Aflat într-o clădire monument istoric, muzeul prezintă publicului descoperiri arheologice din zonă: piese de ceramică romană, monede, podoabe, altare votive, inscripţii, basoreliefuri din castrul Ad Mediam, arme şi piese de harnaşament.

CARTA.ro:
banat
languages ro en de hu fr es it