Obiective Turistice Bran

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

4 oferte de Obiective Turistice în Bran

sortate după:

Castelul Bran

Obiective Turistice Bran, Principală nr. 28, DN73
Castelul BranCastelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă Brașovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic. El adăpostește în acest moment muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.În anul 2000, castelul Bran a fost revendicat de Arhiducele Dominic de Habsburg și de surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen și Elisabeth Sandhofer, moștenitorii castelului[2]. În luna mai 2006, aceștia au devenit proprietarii castelului și ai domeniului aferent în urma unei decizii guvernamentale de retrocedare[2]. Statul român a păstrat administrarea castelului pentru încă 3 ani, până în 18 mai 2009[2]. Înaintea retrocedării, Ministerul Culturii a dispus mutarea colecțiilor aparținând statului român de la Castelul Bran la Vama Medievală. Pentru a putea redeschide muzeul, familia de Habsburg a remobilat castelul cu obiecte din colecția personală. Redeschiderea oficială a muzeului s-a realizat la 1 iunie 2009.

Partii de Schi

Obiective Turistice Bran,
Partii de SchiLocalitatea Bran este unul dintre cele mai importante puncte turistice din Județul Brasov si dispune de 3 partii de schi
- Partia Bran 1 - lungime 700 metri, grad de dificultate - Usor
- Partia Bran 2 - lungime 700 metri, grad de dificultate - Mediu
- Partia Zanoaga - lungime 650 metri, grad de dificultate - Mediu

Toate partiile au acces la instalatia de teleschi

Schitul Bran

Obiective Turistice Bran, Simon, Jud. Brasov
Schitul BranSchitul Bran se afla pe varful dealului Balaban, intr-o zona deosebit de frumoasa si cu o panorama impresionanta a muntilor Piatra Craiului si Bucegi.
Din primavara anului 2007 au fost incepute lucrarile de constructie ale ansamblului monastic care va cuprinde noua chilii, biblioteca, ateliere, trapeza, bucatarie si paraclis de iarna.
Pentru moment nu exista spatii de cazare disponibile pelerinilor.

Vama Medievala Bran

Obiective Turistice Bran, Jud. Brasov
Vama Medievala BranVama Medievala din Bran este un monument istoric situat langa drumul principal, in partea de sud a Castelului Bran.
In anul 1413, Mircea cel Batran a stabilit, printr-un privilegiu acordat negustorilor brasoveni, vama Tarii Romanesti de la Turciu (Bran).
In 1987 Vama a fost transformata in muzeu iar odată cu retrocedarea Castelului Bran către familia de Habsburg vama a fost renovata si acum pastreaza exponate din Castelul Bran si o colectie de documente istorice si comerciale.

Bran
languages ro en de hu fr es it