Obiective Turistice Moldovița

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

2 oferte de Obiective Turistice în Moldovița

sortate după:

Muzeul Oualor Lucia Condrea

Obiective Turistice Moldovița, Str. Stadionului, nr. 87, Jud. Suceava
Muzeul Oualor Lucia CondreaDintre toate obiceiurile romanesti, cel al inchistririi oualor de Pasti este de departe cel mai gingas si mai cald. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui nu este ridicat la nivel de arta ca aici.

Cele mai vechi si mai sugestive oua inchistrite, purtatoare de simboluri vechi, precrestine sunt ouale ce provin din teritoriile locuite de hutuli. La Moldovita - Bucovina, localitate in care s-a salasluit etnia hutula din timpuri stravechi, aceasta traditie este la ea acasa.

Artista Lucia Condrea, fiica a acestui tinut binecuvantat de Dumnezeu, este cea care a dus faima locului in care s-a nascut si a Bucovinei peste tot in lume.

In 2007, artista Lucia Condrea a inaugurat la Moldovita un muzeu ce-i poarta numele, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica deosebita a exponatelor. Ideea realizarii acestui muzeu a aparut ca o consecinta fireasca a multor ani de truda artistica si din dorinta de a lasa generatiilor urmatoare aceste valori unice ale artei.

Muzeul cuprinde peste 11000 de exponate, asezate artistic si este structurat in 3 sectiuni.

- lucrarile unicat ale Luciei Condrea, cele mai numeroase dintre exponate;
- oua incondeiate foarte vechi, colectionate din localitatile locuite de etnia hutula;
- lucrari colectionate de autoare de la creatori din diverse tari ale lumii (colectie internationala).


Programul de vizitare al muzeului este: 09-20

Telefon: 0230 336 312
GSM: 0723 541 643
GSM: 0723 180 286

Sursa text: Muzeul oualor "Lucia Condrea"

Mocanita Hutulca

Obiective Turistice Moldovița, nr. 395
Mocanita HutulcaCalea ferata cu ecartament ingust de la Moldovita a fost construita de un proprietar de gater din Munchen, Louis Ortieb, si data in folosinta in anul 1888 pentru transport de masa lemnoasa de la padure la gater. In anul 1909 linia a fost preluata de la fondul bisericesc care a schimbat ecartamentul liniei de la 800mm la ecartament standardizat 760mm. Initial, traseul mocanitei avea 23,9 kilometri, de la Moldovita la Rososa, insa in decursul anilor s-a mai construit o multime de variante si tot sistemul a ajuns in anul 1987 cu infiintarea portiunii Rascovei - Rasca dreapta + Arsuri la o lungime de 73km.

Linia de la Moldovita a fost folosita pana in anul 2001 pentru transport de masa lemnoasa. Incepand cu Iulie 2005 administram aceasta linia. La ora actuala linia are 12km.


Tel: 0745 363780

Sursa: CFI Calea Ferata Ingusta SRL

Moldovița
languages ro en de hu fr es it