Obiective Turistice Rădăuți

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

1 oferte de Obiective Turistice în Rădăuți

sortate după:

Colectia Etnografica Felicia SI Dionizie Olenici

Obiective Turistice Rădăuți, sat Horodnic de Jos, Suceava
Colectia Etnografica Felicia SI Dionizie OleniciO afacere de familie
Dionizie Olenici este de-al locului, Felicia, soţia lui, din Bădeuţi, un sat la vreo 15 kilometri distanţă. Au lucrat la fabrica de vopsele din Rădăuţi până în 1998, când fabrica s-a desfiinţat. Felicia Olenici mai merge să muncească când şi când în străinătate, apoi se întoarce acasă. Dionizie Olenici ştie să facă draniţă şi dă cu păcură acoperişurile prin sat. Aşa a intrat prin poduri, prin magazii, şoproane şi, văzând obiecte vechi, le-a primit, le-a cumpărat sau le-a cerut în schimbul muncii sale şi le-a adăugat colecţiei

De altfel, toţi membrii familiei Olenici sunt oameni excepţionali. Mama, Valeria Olenici, ştie să spună basme, să cânte şi să-ţi descrie în amănunt obiceiurile de odinioară. Un frate, Dimitrie Olenici, este directorul Observatorului Astronomic din Suceava şi el a început întreaga aventură, când şi-a construit în curtea părintească un mic observator astronomic şi un planetariu şi a iniţiat Festivalul Perseidelor, care anul acesta a ajuns deja la a opta ediţie. Între 10 şi 14 august, când sunt ploi de stele căzătoare, vin la Horodnicu de Jos studenţi, profesori, membri ai unor asociaţii astronomice din Bârlad, Târgovişte, Oradea, vizitatori din străinătate, pentru observaţii astronomice.

Colecţia de etnografie a soţilor Dionizie şi Felicia Olenici a început să fie organizată din anul 2000. Cuprinde peste 500 de obiecte de port, uz casnic şi gosăpodăresc din localitatea Horodnic de Jos.

În colecţie se află şi câteva obiecte de la rude din alte localităţi: Bădeuţi, Brodina, Horodnic de Sus, Comăneşti etc.

Colecţia de etnografie este realizată în paralel cu planetariul şi observatorul astronomic privat amenajat de către prof. Dimitrie Olenici.

Rădăuți
languages ro en de hu fr es it