Obiective Turistice Zona Buzău

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

6 oferte de Obiective Turistice în Zona Buzău

sortate după:

Biserica din Piatră de la Aluniș, Buzău

Obiective Turistice Buzău, Aluniș, DC 85
Biserica din Piatră de la Aluniș, BuzăuBiserica și chiliile din piatră de la Aluniș sunt săpate în muntele de piatră. Păcat de geamuri - s-au pus termopane!

Muzeul Chihlimbarului din Colți, Buzău

Obiective Turistice Buzău, Colți
Muzeul Chihlimbarului din Colți, BuzăuMuzeul de chihlimbar este unic în țara noastră și printre puținele în lume. Ideea organizării muzeului se datoreazã faptului cã la Colți se găsește chihlimbar în sol, în strate dezvelite, la suprafață sau în adâncime. Exploatarea chihlimbarului s-a oprit acum. Localnicii încă mai pot găsi chihlimbar după ploi puternice sau după alunecări de teren.

Colecția de aici este compusã din: roci cu chihlimbar, chihlimbar brut si prelucrat, unelte folosite la extragerea si prelucrarea chihlimbarului.

Obiective turistice

Obiective Turistice Sărata Monteoru,
Obiective turisticeINFORMATII DESPRE STATIUNEA SARATA-MONTEORU (Sarata Monteoru):

Statiunea Sarata Monteoru se afla la 110 km de Bucuresti si 19 km de municipiul Buzau.

Statiunea beneficiaza de un climat sedativ, cu aer puternic ionizant negativ care are o actiune somniferica uimitoare, ajutand la o refecere rapida a organismului si mai ales a psihicului.

Cel mai important factor terapeutic de la Sarata Monteoru il reprezinta apa minerala cu un continut ridicat de mineralizare, utilizata in cura externa atat in complexele balneare, cat si pentru bazinul in aer liber.



Izvoarele minerale clorurosodice, magneziene, sulfuroase, iodurate si namolul sapropelic sunt benefice in special in cazul afectiunilor reumatismale, ginecologice si digestive.

OBIECTIVE TURISTICE IN STATIUNEA Sarata Monteoru:


1. Strandul cu bazine cu apa sarata aflat in centrul statiunii la numai 5 minute de mers pe jos de pensiunea noastra.


2. Culmea Namolului (tratament cu namol)-izvoare sulfuroase clorurosodice concentrate,feriginoase,iodurate,argila si namol mineral.Vara ,in zilele calduroase ,zeci de vizitatori urca in aceasta zona pentru a beneficia de cura naturista in mijlocul unei paduri seculare.


3. Mina de pertrol-unica in Europa si o raritate in lume prin sistemul de exploatare al titeiului in amenajari miniere.


4. La Cetatuie-Santier arheologic unde s-au descoperit ruine si numeroase obiecte apartinand epocii bronzului.


5. Izvorul Minei de petrol - izvor de ochi.Acest izvor este folosit de cativa localnici pentru tratarea afectiunilor oculare.


6. La Cruce-crucea (inalta de 10 metri) este iluminata in timpul noptii si se poate ajunge in 30 min de la pensiunea noastra.


7. Ruinele Schitului Negoita-se afla in partea de nord-vest a statiunii la cca 1h de mers pe jos,acolo se gaseste un neasteptat platou pe care se afla Mastirea Negoita, atestata documentar la 1682.

Obiective turistice Chiojdu

Obiective Turistice Chiojdu,
Obiective turistice ChiojduChiojdu are avantajul de a fi sitaut in zona montană a Carpaţilor de Curbură, respectiv in zona Munţilor Buzăului .

Fauna caracteristică pădurii de făget care include specii de păsări cântătoare cu penaj viu şi colorat (piţigoi, ciocănitoare, mierlă, cuc, cinteză, codobatură, gaiţă, rândunică), păsări răpitoare de zi (uliul cenuşiu) şi de noapte (cucuvea, bufniţă); specii de mamifere (căprioară, cerb carpatin, urs brun, râs – mai ales în zona montană, vulpe, lup, mistreţ cu răspândire mai largă); specii de peşti (păstrăv, lipan, mreană etc.); o mare varietate de insecte, reptile contribuie la pitorescul zonal.

Potenţialul socio-cultural se refera la tradiţiile şi obiceiurile legate de sărbătorile religioase, de momentele importante din viaţa omului (naştere, căsătorie, moarte), de activităţile tradiţionale cu caracter ancestral (păstorit – transhumanţă) etc.; târgurile (caracteristice contactului marilor unităţi de relief), nedeile (în Munţii Buzăului); construcţiile cu caracter religios etc.

Potenţialul istoric este reprezentat atât de obiective foarte vechi, preistorice, situri arheologice aparţinând Culturii Monteoru din epoca bronzului, sau civilizaţiei ostrogote (sec. IV d.Hr.), cruci de piatră din sec. XVIII, cât şi de obiective mai noi cum ar fi Cimitirul Eroilor de la Tabla Buţii (Munţii Siriului), toate acestea atestând continuitatea multimilenară a locuitorilor acestor meleaguri.

Tabara de Sculptura Magura

Obiective Turistice Măgura, In apropiere de Mănăstirea Ciolanu
Tabara de Sculptura MaguraTabăra de sculptură Măgura a fost organizată în perioada 1970 - 1985. Inițiativa a aparținut sculptorului Gheorghe Coman, sprijinit de Uniunea Artiștilor Plastici din România, pentru a marca 16 secole de la prima atestare documentară a orașului Buzău.

Programul prevedea ca vreme de 16 ani, câte 16 sculptori, în fiecare an în majoritate alții, să vină la tabăra Măgura, în județul Buzău, unde, timp de două luni (august și septembrie), să creeze o sculptură, pe o temă la alegere, într-un bloc de piatră pe care îl primea prin tragere la sorți.

În cei 16 ani, la Măgura au lucrat 163 de sculptori, în urma cărora au rămas 256 de lucrări în piatră, donate județului de către creatori, în cadrul unei festivități, reprezentând cel mai mare ansamblu național de sculptură în aer liber din țară.

Tabăra se află în apropiere de Mănăstirea Ciolanu, sculpturile au fost făcute din piatră scoasă din carierele Noieni și Ciuta. A fost deschisă în 1970 și este un omagiu adus străvechii tradiții locale a cioplitului în piatră, mai este și unică în Europa.

Muzeul în aer liber (intrarea gratuită) conține peste 200 de piese, care sunt expuse pe aproximativ 21 hectare de teren.

Vulcanii Noroiosi - Paclele Mari

Obiective Turistice Buzău, leaga satul Policiori de Paclele.
Vulcanii Noroiosi - Paclele MariVulcanii Noroioși de la Pâclele Mari este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic faunistic și floristic), situată în Muntenia, pe teritoriul județului Buzău

Aria naturală se află în partea centrală a județului Buzău (la o altitudine de 322 m.), pe teritoriul administrativ al comunei Scorțoasa, în apropierea drumului județean DJ108 care leagă satul Policiori de Pâclele.


Vulcani noroioși reprezintă formațiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinație cu apa din pânza freatică. Gazele împing spre suprafață apa amestecată cu argilă. Nămolul format de acestea iese la suprafață și, în acele locuri, se usucă în contact cu aerul, formând niște structuri conice asemănătoare unor vulcani. Nămolul ieșit la suprafață este rece, deoarece vine din stratele de argilă.

Zona Buzău
languages ro en de hu fr es it