Obiective Turistice Borsec

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

4 oferte de Obiective Turistice în Borsec

sortate după:

Grota Urșilor

Obiective Turistice Borsec,
Grota UrșilorGrota Urșilor este o formațiune carstică reprezentată de un ansamblu de coridoare adânci, formate prin fenomenul de eroziune naturală a calcarelor sub acțiunea apelor de infiltrație. Situl respectiv este localizat în porțiunea sudică dinspre Valea Vinului, a celei mai mari depuneri de travertine din Depresiunea Borsec. Obiectivul face parte din ansamblul carstic al Scaunului Rotund.

Aspectul este cel al unor culoare înguste cu aspect de defileu care te poartă către capătul unei peșterii fără tavan. De-a lungul culoarelor se identifică mai multe trasee de escaladă.

În apropiere se află o formațiune carstică similară numită "Cerdacul Iadului" unde se găsesc cîteva mici peșteri sau adîncituri în stîncă, accesibile.

Traseul este accesibil tot timpul anului, gradul de dificultate fiind unul ușor și distanțele necesar a fi parcurse fiind destul de mici, ceea ce îl face oportun în vederea curei de teren inclusiv pentru turiștii de vârsta a III-a.

Sursa: Wikipedia

Mofeta Borsec

Obiective Turistice Borsec,
Mofeta BorsecÎn anul 2010, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi a Consilului Judeţean Harghita a fost reconstruită mofeta.

Vechea construcţie a fost demolată şi a fost reconstruită sub forma unei filigorii lângă noua şi moderna construcţie deasupra gazelor ce emană din pământ.

Astfel, în noua clădire pot face tratamente până la zece persoane odată.

A fost reamenajată aleea începând de la intrarea în Scaunul Rotund până la mofetă, a fost amenajată de asemenea poiana mofetei de unde se poate ajunge pe cărări bine puse la punct la vechea mină de calciu, la punctul belvedere de la vechea carieră de travertin, precum şi la peştera de gheaţă.

De-a lungul aleilor au fost montate bănci, mese, coşuri de gunoi, în poiană au fost amenajate locuri speciale pentru foc, iar pe lângă liziera pădurii au fost montate toalete şi pubele.

Program vizitare: Zilnic între orele 11:00 - 12:00 şi 18:00 - 19:00 .

Bilet de intrare 5 lei/persoană.

Peștera de Ghiață

Obiective Turistice Borsec,
Peștera de Ghiață"PEȘTERA DE GHEAȚĂ" s-a format într-o grotă a masivului de travertin și este denumită astfel deoarece infiltrațiile de apă îngheață sub forma unor stalactite și stalagmite care se îngroașă pe timp de iarnă și se topesc primăvara târziu sau vara. Are o lungime de 60 m dar numai porțiunea inițială de la intrare este accesibilă turistic.
Sursa: Wikipedia

Izvoarele Minerale

Obiective Turistice Borsec,
Izvoarele MineraleIzvoarele de apă minerală din Borsec sunt numeroase şi renumite.
Dintre acestea se imbuteliaza apa a 5 izvoare. Principalele izvoare din Borsec sunt: Izvorul Central, IzvorulBoldizsar (Ivz.3), Izvorul László (izv.5), Izvorul Lázár (izv.6), Izvorul Republica, Izvoarele Horea, Cloşca, Crişan, Izvorul Pierre Currie, Izvorul Kossuth (izv.10), Izvorul Petőfi (izv.11).

Se pot face cure interne prin consumul direct al apei minerale, masaje hidroterapeutice, electroterapie, mofete.

Borsec
languages ro en de hu fr es it