Obiective Turistice Harghita

Tarifele afișate pe hartă sunt minimele în LEI PE PERSOANĂ valabile astăzi.

9 oferte de Obiective Turistice în Harghita

sortate după:

Lacul Rosu

Obiective Turistice Lacu Roșu,
Lacul RosuLacul Rosu sau Lacul Ghilcos s-a format la inaltimea de 980 de metri datorita unui baraj natural.
Se presupune ca barajul natural s-a format printr-o alunecare de teren in urma cutremurului din ianuarie 1838

Cheile Bicazului

Obiective Turistice Lacu Roșu, DN 12 C
Cheile BicazuluiZona Cheile Bicazului a fost formata de raul Bicaz pe o distanta de aproximativ 6 Km intre Lacul Roșu si localitatea Bicazul Ardelean.

Cheile Bicazului fac parte din Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș.

Pârtie de Schi

Obiective Turistice Miercurea Ciuc,
Pârtie de SchiLungime 300 m.
Dificultate uşoară.
Program:
Luni - Vineri între orele 13-17 şi 18-21.
Sâmbătă - Duminică înter orele 9-17 şi 18-21.
Preţuri:abonament pentru o zi 40 Ron, abonament pentru 1/2 zi 25 Ron, o urcare 2 Ron.

Info Tel. 0724 277 799

Castelul Miko

Obiective Turistice Miercurea Ciuc, Piata Cetatii, nr. 2
Castelul MikoCastelul Mikó, cu plan geometric regulat și bastioane italienești, ridicat în stilul renașterii târzii, este cel mai vechi și mai important monument istoric al orașului Miercurea Ciuc. Poartă numele constructorului, Ferenc Hidvégi Mikó (1585-1635), în documentele vremii fiind menționată și ca noul castel al lui Mikó. Construirea castelului a început în primăvara anului 1623, la zece ani după ce proprietarul, Ferenc Mikó, a devenit căpitan suprem al scaunelor secuiești Ciuc, Gheorgheni și Casin.

Sursa Wikipedia

Salina Praid

Obiective Turistice Praid, str. Garii nr. 44
Salina PraidVă invităm într-un mediu de climat unic. Recomandăm pentru toată lumea, şi nu este un secret faptul că şederea în microclimatul salinei este benefic în anumite probleme de sănătate.

Pentru persoanele sănătoase mediul subteran ajută la relaxare, la înfrumuşirea pielii şi la revigorare.

Baza de agrement este amenajată la "Orizontul 50", care se află la o adâncime de 120 m de la suprafaţă. Transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei pe o distanţă de 1250 m până la poarta de intrare în baza de agrement.

Odata ajunşi la nivelul Bazei de agrement, vă puteţi bucura de prezenţa tuturor dotărilor specifice unei mici comunităţi: sistem de iluminat, wireless şi televiziune, terenuri de joacă pentru copii, spaţii de creaţie şi agrement, capelă ecumenică, cafenea, cinema 3D şi o farmacie cu produse naturiste. Toate acestea având menirea de a oferi o recreere pentru cei care vor să petreacă clipe plăcute într-un mediu plăcut si inedit.

Temperatura medie anuală din subteran este de 16 grade Celsius.

Pe traseul de ieşire din Baza de agrement la "Orizontul 60" găsiţi zona de vizitare Panorama Belvedere "Mina Iosif". Tot la acest nivel puteţi face o degustare de vinuri şi puteţi servi masa bucurându-vă de un meniu variat de produse preparate în restaurantul propriu.

În decursul unei an ne vizitează aproximativ 400 000 de persoane, iar în sezonul de vară numărul persoanelor care intră în incinta salinei ajunge pâna la cifra de 2500-3000/zi.

În perioada de vară după vizita din subteran vă aşteptăm şi la ştrandul nostru.

Contraindicaţii la vizită:

tuberculoză
bolile acute respiratorii
tensiune mare (faza a treia)
cardiopatie ischemică
boala Basedow
boala sistemului nervos manifestată prin leşinări şi ameţeli
claustrofobie
sarcină avansată


Tel: 0266 240200

Grota Urșilor

Obiective Turistice Borsec,
Grota UrșilorGrota Urșilor este o formațiune carstică reprezentată de un ansamblu de coridoare adânci, formate prin fenomenul de eroziune naturală a calcarelor sub acțiunea apelor de infiltrație. Situl respectiv este localizat în porțiunea sudică dinspre Valea Vinului, a celei mai mari depuneri de travertine din Depresiunea Borsec. Obiectivul face parte din ansamblul carstic al Scaunului Rotund.

Aspectul este cel al unor culoare înguste cu aspect de defileu care te poartă către capătul unei peșterii fără tavan. De-a lungul culoarelor se identifică mai multe trasee de escaladă.

În apropiere se află o formațiune carstică similară numită "Cerdacul Iadului" unde se găsesc cîteva mici peșteri sau adîncituri în stîncă, accesibile.

Traseul este accesibil tot timpul anului, gradul de dificultate fiind unul ușor și distanțele necesar a fi parcurse fiind destul de mici, ceea ce îl face oportun în vederea curei de teren inclusiv pentru turiștii de vârsta a III-a.

Sursa: Wikipedia

Mofeta Borsec

Obiective Turistice Borsec,
Mofeta BorsecÎn anul 2010, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi a Consilului Judeţean Harghita a fost reconstruită mofeta.

Vechea construcţie a fost demolată şi a fost reconstruită sub forma unei filigorii lângă noua şi moderna construcţie deasupra gazelor ce emană din pământ.

Astfel, în noua clădire pot face tratamente până la zece persoane odată.

A fost reamenajată aleea începând de la intrarea în Scaunul Rotund până la mofetă, a fost amenajată de asemenea poiana mofetei de unde se poate ajunge pe cărări bine puse la punct la vechea mină de calciu, la punctul belvedere de la vechea carieră de travertin, precum şi la peştera de gheaţă.

De-a lungul aleilor au fost montate bănci, mese, coşuri de gunoi, în poiană au fost amenajate locuri speciale pentru foc, iar pe lângă liziera pădurii au fost montate toalete şi pubele.

Program vizitare: Zilnic între orele 11:00 - 12:00 şi 18:00 - 19:00 .

Bilet de intrare 5 lei/persoană.

Peștera de Ghiață

Obiective Turistice Borsec,
Peștera de Ghiață"PEȘTERA DE GHEAȚĂ" s-a format într-o grotă a masivului de travertin și este denumită astfel deoarece infiltrațiile de apă îngheață sub forma unor stalactite și stalagmite care se îngroașă pe timp de iarnă și se topesc primăvara târziu sau vara. Are o lungime de 60 m dar numai porțiunea inițială de la intrare este accesibilă turistic.
Sursa: Wikipedia

Izvoarele Minerale

Obiective Turistice Borsec,
Izvoarele MineraleIzvoarele de apă minerală din Borsec sunt numeroase şi renumite.
Dintre acestea se imbuteliaza apa a 5 izvoare. Principalele izvoare din Borsec sunt: Izvorul Central, IzvorulBoldizsar (Ivz.3), Izvorul László (izv.5), Izvorul Lázár (izv.6), Izvorul Republica, Izvoarele Horea, Cloşca, Crişan, Izvorul Pierre Currie, Izvorul Kossuth (izv.10), Izvorul Petőfi (izv.11).

Se pot face cure interne prin consumul direct al apei minerale, masaje hidroterapeutice, electroterapie, mofete.

Harghita
languages ro en de hu fr es it